Tekno Takip

Nintendo Switch Satışları 100 Milyon Barajını Aştı

Şinasi Kaya: Nintendo Switch Satışları 100 Milyon Barajını Aştı 1

Nintendo, Switch oyun konsolunun bugüne kadar ne kadar satıldığına dair verilerin de yer aldığı son finansal raporunu açıkladı. Buna göre, 31 Aralık tarihine kadar Nintendo Switch satışları 100 milyon barajını aşarak 103,54 milyon oldu. Hatta bu satış rakamı ile Wii’nin 101,63 milyonluk satışı da geçilmiş durumda.

3 Mart 2017 tarihinde piyasaya sürülen Switch’in satışları hala devam ediyor. Hatta şirket son olarak bir OLED model de sundu. Ayrıca, Splatoon 3 ve The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ın devamı da dahil olmak üzere satışlara itici güç olabilecek büyük oyunlar da ufukta.

Diğer taraftan, Switch’in Nintendo’nun şimdiye kadarki en çok satan konsolu olan taşınabilir Nintendo DS’yi yenmek için önünde daha uzunca bir yol var. Malum, Nintendo DS 154,02 milyon gibi önemli bir satış rakamını elinde tutuyor.

Game Boy ise Nintendo’ya göre 118,69 milyon adet satan Switch’in gündeminde bir sonraki sırada. Bu arada Nintendo’nun Game Boy ve Game Boy Color satışlarını birleştirerek bu rakamı ortaya çıkardığını da unutmamak gerek.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version