Tekno Takip

Nokia G11 Duyuruldu

Ulaş Utku Bozdoğan: Nokia G11 Duyuruldu 3

Nokia’nın yeni akıllı telefonu Nokia G11, sessiz sedasız bir şekilde tanıtıldı. Yeni telefon, hiçbir duyuru olmaksızın bir anda Nokia’nın internet sitesinde ortaya çıktı. GSM Arena’nın haberine göre Nokia G11, kullanıcılara uzun batarya ömrü ve iki büyük işletim sistemi güncellemesi vaat ediyor. Nokia G11’in sahip olduğu donanım, büyük ölçüde Nokia G21 ile aynı. Ancak Nokia G11, daha az yetenekli bir ana kameraya ve daha hafif bir kasaya sahip.

Bunların yanı sıra Nokia G11; Unisoc T606 yonga seti, 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı ile birlikte geliyor. Ayrıca akıllı telefonda depolama alanını 512 GB’a kadar artırmaya imkan tanıyan bir micro SD kart slotu bulunuyor. Telefonun üçlü arka kamera donanımı; 13 MP’lik ana kamera, 2 MP’lik derinlik kamerası ve 2 MP’lik makro kameradan meydana geliyor. Telefonun ön tarafında ise 8 MP’lik bir kamera mevcut.

Bununla birlikte Nokia G11; HD+ çözünürlüğe, 90 Hz ekran yenileme hızına ve 180 Hz dokunuş örnekleme hızına sahip 6,5 inç boyutunda bir LCD ekranla geliyor. Telefonun öne çıkan donanımı ise üç güne kadar dayandığı söylenen 18 watt şarj desteğine sahip 5.050 mAh kapasteli pil. Ancak ne yazık ki kutunun içindeki adaptör 10 watt şarj desteğine sahip. Bu nedenle maksimum şarj hızlarından yararlanmak istiyorsanız, daha yüksek güçte enerji sağlayan bir adaptör satın almanız gerekiyor.

Ayrıca Nokia’nın yeni telefonunun üç yıl boyunca güvenlik güncellemeleri ve iki büyük işletim sistemi güncellemesi alacağı ifade ediliyor. Bununla birlikte telefon Android 11 işletim sistemi barındırıyor. Avrupa’da 159 euro’ya satılacak olan telefonun buz mavisi ve kömür grisi olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunuyor.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version