Tekno Takip

Nubia Red Magic 7 Tanıtıldı: En Güçlü Oyun Telefonu Olabilir mi?

Ulaş Utku Bozdoğan: Nubia Red Magic 7 Tanıtıldı: En Güçlü Oyun Telefonu Olabilir mi? 3

Samsung Galaxy S22 serisinin satışa sunulması ve muhtemelen yılın en iyi telefonları arasında yer alması ile 2022’ye hızlı bir giriş yaptık. Şimdi de Nubia Red Magic 7 serisi tanıtıldı ve şu ana kadar gördüğümüz en iyi oyun telefonları ile karşı karşıya olabiliriz. Bu iddianın nedeni ise, şu anda mevcut olan oyun telefonlarının hiçbirinde bulunmayan Snapdragon 8 Gen 1 çipseti.

Seri, Red Magic 7 ve Red Magic 7 Pro’dan oluşuyor. Pro model 16MP ekran altı selfie kamerasına sahip olmasıyla özellikle etkileyici görünüyor.

Bu kameralar, genellikle normal ön kameralar kadar iyi performans göstermedikleri için çok dikkat çekmese de, telefon bunu bize sunan ilk oyun telefonu olma özelliğini taşıyor.

Red Magic 7 Pro ayrıca 120Hz yenileme hızına ve 960Hz dokunmatik örnekleme hızına sahip 6.8 inç 1080 x 2400 AMOLED ekrana sahip. RAM’i 16 GB’a kadar çıkabiliyor ve 1 TB’a kadar depolama alanının yanı sıra güçlü bir soğutma sistemi ve 135 W şarjlı 5.000 mAh pili bulunuyor.

Red Magic 7 Pro ayrıca 64MP ana sensör, 8MP ultra geniş ve 2MP makro kamera ile üçlü lensli bir arka kameraya, ekran altı parmak izi tarayıcısına ve ek tuşlara da sahip.

Nubia

Standart Red Magic 7‘nin birçok özelliği benzer olsa da bazı önemli farklılıklar bulunuyor. Yenileme hızı 165Hz’e yükseliyor, ancak dokunmatik örnekleme hızı 720Hz ile daha düşük bir seviyede. Ayrıca ekranın altında değil üst çerçevesinde 8 MP selfie kamerası yer alıyor ve 512 GB depolama alanı bulunuyor. Diğer büyük fark ise 120W şarjlı 4.500 mAh bataryası.

Beklenilebileceği gibi her iki model de cam arka kapaklı ve metal çerçeveli bir kasada, RGB aydınlatma ile donatılmış durumda.

Telefonlar şu ana kadar yalnızca Çin için duyurulmuş olsa da, küresel sürümlerin 22 Şubat’ta tanıtılması ve 10 Mart’ta satışa çıkması bekleniyor.

Küresel fiyatlandırma şu anda belli olmasa da Çin’de Nubia Red Magic 7 fiyatı 4.000 CNY’den (yaklaşık 630 dolar), Red Magic 7 Pro fiyatı 4.700 CNY’den (yaklaşık 740 dolar) başlıyor.

Kaynak:  Chip

Exit mobile version