Tekno Takip

Nvidia hacklendi tezi

İnanç Can Çekmez: Nvidia hacklendi tezi 3

İnanç Can Çekmez: Nvidia hacklendi tezi 1

Grafik teknolojileri sektörünün tartışmasız lideri Nvidia siber saldırganların elinden kurtulamadı. Hafta içi ortaya çıkan bazı raporlar Nvidia’nın sunucularına siber saldırı düzenlendiğini ve ticari aktivitelerin sekteye uğradığını gösteriyor.

Nvidia saldırıya mı uğradı?

Ortaya çıkan bilgilere göre Nvidia sunucuları siber saldırıya uğradı ve 1TB civarında veri çalındı. Eposta ve geliştirici araçları gibi kritik öneme sahip hizmetler sekteye uğradı. LAPSUS adlı Latin America kökenli bir grubun saldırıyı düzenlediği ancak Nvidia’nın da bu gruba sızarak çalınan verileri şifrelediği belirtiliyor. Yine de grup verilerin bir yedeğini almış.

Çin’e önemli mühendis transferi

3 gün önce eklendi

Nvidia’nın hafta içerisinde bir inceleme başlattığı ve neler olduğunu anlamaya çalıştığı belirtiliyor. Muhtemelen inceleme sonucunda hacker grubuna yönelik bir sızma girişimine başvurulduğu anlaşılıyor.

Firma geçen yıl giderek artan siber saldırılar karşısında oldukça zorlandıklarını ve sürekli güvenlik altyapısını güçlendirecek yatırımlar yaptığını, zaman zaman hizmetlerde kesintiler oluşabileceğini  dile getirmişti. Nitekim ön görüler doğru çıktı. Yaşanan saldırının ne tür sonuçları olduğu şimdilik şirket içerisinde gizli kalmış durumda.

  • Anasayfa
  • Donanım
  • Ekran Kartı Haberleri
  • Nvidia hacklendi mi?

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version