Tekno Takip

On ikinci jenerasyon Intel P serisi işlemciler tanıtıldı: İşte özellikler

Şinasi Kaya: On ikinci jenerasyon Intel P serisi işlemciler tanıtıldı: İşte özellikler 5

c

CES 2022 fuarında Alder Lake mimarisinin performans odaklı dizüstüler için hazırlanmış H serisi işlemcilerini tanıtan Intel şimdi de verimliliğe odaklı P serisi işlemcilerini tanıttı.

Intel Alder Lake P işlemciler neler sunuyor?

Intel Alder Lake P işlemciler biraz daha verimliliği düşünen ancak performansı da hesaba katan sistemleri hedefliyor. 28W ısıl tasarım gücü olan işlemciler turbo hızlarda 64W seviyesine ulaşabiliyor.

Kaç tane Intel Arc ekran kartı var?
1 gün önce eklendi

Seride Intel Core i7-1280P işlemcisi tepe noktasında ve 6 performans çekirdeği ile 8 verimlilik çekirdeği barındırıyor. Verimlilik çekirdekleri 3.6GHz, performans çekirdekleri de 4.8GHz seviyesine hız aşırtılabiliyor. 96 grafik kümesi ise 1450MHz seviyesine ulaşıyor.

Intel Core i7-1270P işlemcisi ise 4 performans ve 8 verimlilik çekirdeği ile geliyor. Farklı olarak taban hızlarında biraz artış göze çarpıyor. Grafik birimi ise bir miktar düşük frekansa sahip. Seviye 3 ön bellek ise 18MB. Intel Core i7-1260P benzer performansa ulaşan son işlemci. Sonraki modeller ise biraz daha performans ve çekirdek kaybına uğruyor.

Bu seride Intel harici grafikler için PCIe x8 hattı ayırmamış. İki set PCIe 4.0 x4 hattı ve bir set PCIe 3.0 x12 hattı yer alıyor. Ayrıca 4 adede kadar da Thunderbolt 4 portu yer alıyor. WiFi 6E ve Gb Ethernet yongaları da entegre geliyor. Dizüstü üreticileri harici bir grafik çözümü kullanmak isterse PCIe 4.0 x4 setinden birini ayırmak zorunda. Intel’in P serisinde çok fazla harici grafik çözümü tercihi yapılmayacağını düşündüğü için x8 hattına yer vermediği tahmin ediliyor. On ikinci nesil Intel P serisi işlemciler gelecek ay itibariyle piyasada olacak.

  • Anasayfa
  • Donanım
  • İşlemci Haberleri
  • Intel Alder Lake P işlemciler detaylandı

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version