Tekno Takip

OnePlus 10 Pro Modelinin Küresel Sürümü Gelecek

Şinasi Kaya: OnePlus 10 Pro Modelinin Küresel Sürümü Gelecek 3

OnePlus 10 Pro modelinin global sürümü Mart ayı içerisinde gelecek. Geçtiğimiz ay Çin’e özel olarak servis edilen modelin global olarak gelip gelmeyeceği kesin değildi. Şubat içerisinde bazı raporların OnePlus 10 Pro’nun global olarak da geleceğini söylüyordu.

Şirket MWC 2022’de (Mobil Dünya Kongresi) modelin global sürümünün geleceğini doğruladı. Modelin Avrupa, ABD ve Hindistan bölgelerinde satışa sunulacağı ifade edildi.


OnePlus 10 Pro Çin varyantı

Bununla birlikte, OnePlus’ın etkinlik sırasında paylaştığı tartışmasız daha da heyecan verici haberler var. Görünüşe göre, OnePlus 10 Pro’nun global varyantı işletim sistem arayüzü OxygenOS’u koruyacak.

OnePlus, Çin dışındaki hayranlarının Oppo (OnePlus’ın sahibi) ile yeni ortak işletim sistemine karşı ifade ettikleri hayal kırıklığını dikkate aldığını belirtti. Bu nedenle, global OnePlus 10 Pro, yakında OxygenOS 12.1 ile birlikte çıkış yapacak. Ardından kısa vadede OxygenOS 13 güncellemesini de alacak. Çin’deki varyant ise ColorOS ile devam edecek.

Bununla birlikte şirket, her iki işletim sisteminin de “temiz ve hafif” birleşik bir kod tabanı paylaştığına dikkat çektiğinden, gelecekteki OnePlus telefonları için hala geçerli olup olmayacağı konusunda hala bazı belirsizlikler var.

Yine de, OxygenOS 12’nin önemli hatalar ve tüm kısma aksilikleriyle oldukça zorlu bir başlangıç yaptığını unutmayalım. OnePlus’ın kararı, gelecekteki global modeller için OxygenOS’u tutmaksa, kullanıcıların güvenini geri kazanmak için biraz çaba sarf etmesi gerekir.

Gelecekteki OnePlus telefonlarından bahsetmişken, bugün MWC’de biraz ses getiren bir diğer haber de Oppo’nun ilk 150W şarj sistemini duyurmasıydı. Bununla ilgili olarak, yakın tarihli bir sızıntı, bu yeni hızlı şarj teknolojisiyle gelebileceği iddia edilen ve 2. çeyrekte gelmesi beklenen yeni bir OnePlus telefonuna işaret ediyor.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version