Tekno Takip

OnePlus’ın yeni amiral gemisinden değerli bilgiler var

Şinasi Kaya: OnePlus’ın yeni amiral gemisinden değerli bilgiler var 1

Vivo ve Realme’nin gerisinden gelen OnePlus yeni amiral gemisine odaklanmış durumda. OnePlus’ın en son amiral gemisi akıllı telefonu olan OnePlus 11, dalda hayli ses getirdi. Marka, Ace 2 ve Ace 2V üzere birkaç uygun fiyatlı yüksek kaliteli aygıtı kısa bir mühlet evvel duyurdu, lakin OnePlus 11’in gerçek bir halefi şimdi piyasaya çıkmadı. Şimdilerdeyse, gelecek yıl piyasaya sürülmesi beklenen OnePlus 12 hakkında çeşitli sızıntılar ortaya çıkıyor. Bu sızıntılar, aygıtın epeyce enteresan özelliklere sahip olacağını gösteriyor.

Son sızıntılar, tanınmış duyumcu Digital Chat Station tarafından Çinli mikroblog sitesi Weibo’da paylaşıldı. Bu sızıntılara nazaran marka, “SM8650” kod isimli bir eser üzerinde yeni bir periskop kamerası test ediyor. Bu model numarası, Qualcomm’un sonraki jenerasyon amiral gemisi sınıfı yonga seti Snapdragon 8 Gen 3’ü ima ediyor. Sızıntılar, bu akıllı telefonun OnePlus 12 modeli olacağına dair direkt bir ipucu vermiyor, lakin Snapdragon 8 Gen 3‘ün OnePlus 11’de kullanılan Snapdragon 8 Gen 2’nin halefi olması göz önüne alındığında, bu yeni aygıtın büyük ihtimalle OnePlus 12 olacağı kestirim ediliyor.

OnePlus’ın yeni amiral gemisinden değerli bilgiler var

Sızıntılar, Snapdragon 8 Gen 3‘ün bu yılın sonuna hakikat duyurulacağını da öne sürüyor. Yani, OnePlus 12’nin bu üst seviye işlemciyi kullanması hayli mümkün görünüyor. Ayrıyeten, öbür bir duyumcu olan Max Jambor, Çinli akıllı telefon üreticisinin önümüzdeki 2024 model amiral gemisi akıllı telefonunda çeşitli kamera yükseltmeleri yapmayı planladığını belirtti. Bu, yeni periskop lensinin test edilmesini de içeriyor.

Yeni ve geliştirilmiş periskop lensinin eklenmesiyle OnePlus 12, daha yeterli yakınlaştırma özellikleri sunabilir. Bu tip bir kamera ekseriyetle Samsung Galaxy 23 Ultra üzere birden fazla amiral gemisi sınıfı aygıtta bulunur. Lakin bu şimdi onaylanmış bir bilgi olmadığı için, bu haberlere şimdilik biraz kuşkuyla yaklaşılması gerektiğini belirtmek gerekir.

Exit mobile version