Tekno Takip

Oppo artık de bütçe dostu bir akıllı telefon modeliyle öne çıkıyor

İnanç Can Çekmez: Oppo artık de bütçe dostu bir akıllı telefon modeliyle öne çıkıyor 1

Vivo ve OnePlus ile tıpkı holding çatısı altında yer alan Oppo yeni modeller üretmeye devam ediyor. Çin merkezli teknoloji devi Oppo, Reno 10 serisi premium orta segment akıllı telefonlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 24 Mayıs’ta yapılacak olan lansmanla bu yeni serinin yanı sıra, bütçe dostu bir aygıt olan Oppo K11x’in de duyurusu yapılacak. Bu yeni aygıt, Oppo K10x modelinin halefi olarak tanıtılacak.

Lansman tarihi ve özellikleri hakkında şimdi resmi bir açıklama yapılmasa da, tanınmış duyumcu Evan Blass, son tweet’inde aygıtın dizaynına dair bir görsel paylaştı. Blass’ın paylaşımına nazaran, K11x modeli düz bir art yüzeye ve yanlara sahip olacak. Üç kamera lensini barındıran iki yükseltilmiş kısım, art yüzeyde yer alacak. Ayrıyeten aygıtın yan tarafında bir parmak izi tarayıcısı bulunacak. Paylaşılan görsel, aygıtın mavi ve yeşil renk seçenekleri ile sunulacağını da gözler önüne seriyor. K11x’in teknik özellikleri hakkında bir fikir edinmek için, halefi olan Oppo K10x’e bakabiliriz.

Oppo artık de bütçe dostu bir akıllı telefon modeliyle öne çıkıyor

Oppo K10x, 6.59 inç IPS LCD ekran sunan ve üst sol köşesinde bir hap halinde kesik bulunan şık bir dizayna sahip. 120Hz yenileme suratı, 240Hz dokunmatik örnekleme suratı ve DCI-P3 renk gamı, bu aygıtın öne çıkan özellikleri ortasında. Aygıt, Android 12 tabanlı ColorOS 12.1 ile çalışıyor ve kullanıcı dostu bir arayüz sunuyor. Ayrıyeten, yan tarafa monte edilmiş bir parmak izi tarayıcısı ile kolay ve inançlı bir kilidini açma özelliği bulunuyor.

Ön kamera, 16 megapiksel çözünürlükle özçekim ve görüntü görüşmeleri için hizmet verirken, art tarafta ise ana kamera olarak 64 megapiksel çözünürlüğünde bir lens bulunuyor. Derinlik ve makro çekimler için iki adet 2 megapiksel kamera ile fotoğrafçılıkta çok taraflılık sunuyor.

K10x’in kalbinde yer alan Snapdragon 695 yonga seti, emniyetli bir performans vaat ediyor. Aygıt, 8 GB yahut 12 GB LPDDR4X RAM seçenekleri ve 128 GB yahut 256 GB UFS 2.2 depolama seçenekleriyle birlikte sunuluyor.

Exit mobile version