Tekno Takip

OPPO F21 Pro Serisinin Teknik Özellikleri Açıklandı

Şinasi Kaya: OPPO F21 Pro Serisinin Teknik Özellikleri Açıklandı 3

Sony IMX709 kamera sensörü barındıran OPPO F21 Pro, Enco Air2 Pro ile birlikte 12 Nisan’da piyasaya sürülecek.

OPPO F21 Pro serisi, 12 Nisan tarihinde piyasaya sürülecek. Lansman öncesinde akıllı telefon serisinin teknik özellikleri ve tasarımı ortaya çıkmıştı. Şirket artık F21 Pro 5G ve F21 Pro 4G akıllı telefonların teknik özelliklerini resmen doğruılamış oldu. Şirket ayrıca, aynı lansmanda akıllı telefonların yanı sıra Enco Air2 Pro adlı yeni kulaklıkların da piyasaya sürüleceğini onayladı.

OPPO F21 Pro, amiral gemisi sınıfında bulunan Sony IMX709 RGBW selfie kamera sensörüne sahip olacak. Bahsi geçen sensör, ışığa karşı %60 daha duyarlı olma özelliğine sahip. Ayrıca sensör, son nesil IMX615 RGB sensörüne göre gürültüyü %35 oranında azaltıyor. Buna ek olarak, OPPO’nun Quadra Binning algoritmasında, sensörün kırmızı, yeşil, mavi ve beyaz sinyalleri algılayabilmesi için her R, G ve B pikseline iki W piksel ekleniyor. Teknik özelliklerinden bahsettiğimiz sensörün OPPO Reno 7 serisinde de bulunduğunu hatırlatalım.

Akıllı telefonda yer alacak olan sensör, 22nm süreci ile OPPO ekibi tarafından tasarlanmış. Üretim süreci, renk bilgisini azaltmadan ışık alımını artırıyor ve görüntü işleme verimliliği ile birlikte platformlar arası uyumluluğu iyileştiriyor. Akıllı telefonda bunun yanı sıra, AI Portre geliştirmesi de yer alacak. Cihazın kamera kurulumunda, 15x ve 30x büyükte desteğine sahip 2MP’lik bir mikrolens de bulunuyor.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version