Tekno Takip

Oppo kendi işlemcisini üretme hayalini terk ediyor

Ulaş Utku Bozdoğan: Oppo kendi işlemcisini üretme hayalini terk ediyor 3

Ulaş Utku Bozdoğan: Oppo kendi işlemcisini üretme hayalini terk ediyor 1 Apple, Samsung ve Google üzere şirketlerin kendi çip setlerine geçmesi geride kalan birçok akıllı telefon üreticisini de bu yola itmişti. Bu firmalardan birçoğu kendi işlemcilerini üretmeyi denese de hiçbiri beklendiği üzere başarılı olamadı. Görünüşe nazaran Oppo da bu listeye girecek.

Oppo işlemci pazarına girmekten vazgeçti

Geçtiğimiz yılın son aylarında çıkan argümanlar, Oppo’nun kendi işlemci kısmını kurduğunu belirtmişti. Zeku ismi verilen proje için binlerce mühendis işe alan Oppo, bu kısmın birinci işlemcisini 2024’te kullanmayı planlıyordu lakin görünüşe nazaran firma, bu projeyi iptal etti.

South China Morning Post’un haberine nazaran Oppo, kendi işlemcilerini üretmekten vazgeçmiş ve şirket içerisindeki “Zeku” kısmını kapatmaya karar vermiş. Firma, bu kararın hayli sıkıntı verildiğini ve küresel ekonomik gerilemenin bu kararda tesirinin olduğunu belirtti. Oppo’nun Zeku projesi başarılı olsaydı muhtemelen Samsung Foundry yahut TSMC için değerli bir müşteri olacaktı lakin maalesef proje gerçekleşemedi ve Çin’in dışarıya bağımlı olmama hayalleri bir adım daha gerilemiş oldu.

Exit mobile version