Tekno Takip

OPPO sessizce Almanya sitesini kapattı: Pekala neden?

Ulaş Utku Bozdoğan: OPPO sessizce Almanya sitesini kapattı: Pekala neden? 3

Ulaş Utku Bozdoğan: OPPO sessizce Almanya sitesini kapattı: Pekala neden? 1 Bildiğiniz üzere Nokia ile yaşanan patent uyuşmazlığı nedeniyle Oppo ve OnePlus‘ın Avrupa pazarından çekileceği istikametinde çeşitli tezler gündeme geldi. Bunun akabinde her iki şirket, operasyonların süreceğine dair açıklamalarda bulunmuştu. Günümüzde ise belirsizlik sürerken, Oppo, sessiz bir biçimde Almanya internet sitesini kapattı. Mevcut sitede artık Oppo ve UEFA iştirakine dair görseller yer alıyor.

Oppo’nun işi çıkmazda

Oppo’nun, bilhassa Avrupa’da kuvvetli bir periyottan geçtiğini söyleyebiliriz. Almanya’daki telefon satışlarına yaklaşık bir yıldır orta verildi ve şirketin Almanya’ya web sitesinde yer alan aygıtlar, listelemeden kaldırıldı. Yeni haberin ise, Oppo’nun 30 Haziran’dan sonra Fransa pazarından çıkabileceğine dair tezler ile eş vakitli olduğunu belirtelim. 

Bilmeyenler için Oppo, çip geliştirme işini de geçen hafta durdurdu. Hatırlayacak olursak geçtiğimiz yıl paylaşılan iddialar, Oppo’nun kendi işlemci kısmını kurduğu istikametindeydi. Zeku adı verilen proje için binlerce mühendis işe alan Oppo, bu kısmın birinci işlemcisini 2024’te kullanmayı planlıyordu. Fakat görünüşe nazaran Çinli üretici, bu hayalini de rafa kaldırdı.

Oppo, mevcut söylentiler hakkında şimdi resmi bir açıklamada bulunmadı. Bu nedenle şirketin atacağı adımları bekleyip görmemiz gerekecek. Pekala siz bu mevzuda neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version