Tekno Takip

Oppo ve OnePlus’ın satış yapması yasaklandı!

İnanç Can Çekmez: Oppo ve OnePlus’ın satış yapması yasaklandı! 1

Nokia her ne kadar akıllı telefon sektöründe, önceki başarılarına rahmet okutsa da, Finli teknoloji devi özellikle 4G ve 5G bağlantı teknolojilerinde son derece etkin. Bugüne kadar hem 4G hem de 5G teknolojilerinde birçok patent almış olan Nokia, bunların kullanım hakkının Oppo tarafından ihlal edildiğini iddia ederek Almanya’da hem bu şirkete hem de bu şirketin alt markalarından biri olan OnePlus’a dava açmıştı.

Nokia daha sonra 3 farklı ülkede daha bu iki isme dava açarak hukuk mücadelesi verdiği ülkelerin sayısını 4’e çıkarttı. Nokia’nın bu hamleleri karşısında sessiz kalmayan Oppo ise, asıl kendi telif haklarının ihlal edildiğini iddia ederken Nokia’yı 9 ülkede mahkemeye verdi. Bununla birlikte sonucu en çok merak edilen ülkelerin başında gelen Almanya’da mahkeme Nokia’yı haklı buldu.

Oppo ve OnePlus’ın satış yapması yasaklandı!

Muhtemelen Nokia’nın mahkemeyi kazanmasıyla Oppo ve OnePlus ikilisine patent haklarının ihlal edilmesi nedeniyle para cezası verildiğini düşünmüş olabilirsiniz. Ancak mahkeme şu ana kadar eşi çok görülmemiş bir karar vererek her iki markanın da Almanya’da satış yapmasını yasakladı.

Mahkemenin verdiği kararla bir anda neye uğradığını şaşıran Oppo, davaya karşı itiraz etse de Çinli teknoloji devinin bu başvurusu da reddedildi. Yani şu an eğer yeni bir gelişme yaşanmazsa, bundan sonra Oppo ve OnePlus Almanya’da satış yapamayacak.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version