Tekno Takip

Oppo’nun yeni akıllı telefon modeli bir sefer daha kendini gösterdi

İnanç Can Çekmez: Oppo’nun yeni akıllı telefon modeli bir sefer daha kendini gösterdi 1

Vivo ve OnePlus’ın en büyük rakibi Oppo, üst seviye akıllı telefonlar üretme kapasitesine sahip olmasına karşın, gelirinin büyük bir kısmını bütçe dostu ve orta segment modellerinden sağlıyor. Bu telefonlar, etkileyici donanımlarla gelmiyorlar; ama marka, şık bir tasarım ve kaliteli kameralar ile bu eksikliği dengelemeyi başarıyor. En son piyasaya sürülen modelleri ortasında Reno 8T, Oppo A98 ve Oppo A1 bulunuyor. Kısa bir müddet evvel, Oppo F serisine yeni bir akıllı telefonun ekleneceği duyuruldu.

Oppo’nun en son orta segment telefonu olan F23 5G, 15 Mayıs’ta Hindistan’da piyasaya sürülecek. Bu serinin en yeni üyesi olan telefonun, daha süratli şarj edilme, daha güçlü bir işlemci ve daha büyük bir batarya üzere çeşitli yükseltmeler getireceği iddia ediliyor. Çıkışından evvel, telefon hakkında şimdiye kadar bilinen tüm bilgileri topladık.

Oppo’nun yeni akıllı telefon modeli bir sefer daha kendini gösterdi

2023’te, çeşitli markaların eserlerine benzeri bir tasarım uygulama eğilimi göze çarpıyor. Bu durum, bilhassa Samsung için barizleşmiş durumda, zira firma, bu yıl piyasaya sürdüğü tüm telefonlara, art tarafta yer alan üç kamera halkasıyla tanımlanan misal bir görünüm vermeyi seçmiş. Oppo’nun durumu tam olarak birebir olmasa da, markanın orta segment aygıtlarının birçoklarında birebir dizaynın devam ettiği görülüyor. Bu nedenle, yakın vakitte çıkacak olan F23 5G’nin, esasen piyasada bulunan birkaç aygıtla emsal bir görünüme sahip olması bekleniyor.

İlk bakışta, aygıt, Oppo Reno 8T’ye benziyor, ancak biraz daha düşük özelliklere sahip bir versiyon üzere görünüyor. Telefonun art kısmı yavaşça kavisli ve iki büyük halka içeren silindirik bir kamera modülü bulunuyor. Birinci sensör bir halkada yer alırken, başka halka iki kamera sensörü ve bir LED flaşı barındırıyor. Lakin, ikinci halkadaki hizalamanın biraz sıra dışı olduğunu belirtmekte yarar var.

Oppo F23 5G, ön tarafta, selfie kamerası için bir delik içeren düz bir ekrana sahip. Panelin etrafındaki çerçeveler epeyce ince. Genel olarak, aygıtın âlâ göründüğünü söyleyebiliriz; lakin görünümün ferdî tercihe dayalı bir kıstas olduğunu da tekrar hatırlatalım.

Exit mobile version