Tekno Takip

Öyküler her yerde: Kendi Öyküler özelliğini sunan uygulamalara sürpriz bir uygulama daha eklendi

Şinasi Kaya: Öyküler her yerde: Kendi Öyküler özelliğini sunan uygulamalara sürpriz bir uygulama daha eklendi 1

Görünene göre artık internet üzerinde sosyal etkileşim ile biraz da olsa ilgisi olan her hizmet kendi Hikayeler özelliğini kazanıyor. Kısa bir süre önce Xbox uygulaması oyun anlarınızı oyun çevrenizdeki diğerleri ile paylaşmanızı sağlayarak bu akımın bir örneği olmuştu. Şimdi de Microsoft, OneDrive’ın da kendi hikayelerine sahip olacağını duyurdu.

OneDrive üzerindeki hikayeler “fotoğraf hikayesi” olarak tanımlanıyor. Temel olarak bu özellik, fotoğraflarınızı ve videolarınızı arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşmanıza ve onların da tepkiler ve yorumlar ile paylaştığınız içerik ile etkileşime girmesine imkan tanıyor.

Ancak fotoğraf hikayelerinin şu anda sadece davetiye temelli olduğunu ve birinin Microsoft hesabını ekleyerek erişim paylaşmanız gerektiğini belirtmekte fayda var. Ayrıca bir genel erişim ayarlama ve daha sonra isterseniz kaldırma seçeneğine de sahipsiniz. Bir başka ayar da insanlara bir erişim bağlantısı göndermenize ancak bağlantıyı açmalarının ardından onaylayıp onaylamayacağınıza karar vermenize imkan tanıyor.

Bir fotoğraf hikayesini özelleştirebiliyorsunuz ve tahmin edilebileceği gibi Microsoft hesap adınızı ve fotoğrafını değiştirebilmenizin yanı sıra kapak fotoğrafınızı ve hikayenizin açıklamasını da değiştirmenize izin veriliyor. Bir hikayeyi paylaştıktan sonra OneDrive’ları üzerinde “Paylaşılanlar” sekmesinde takipçilerinize görünür oluyor. Eğer isterseniz kişiler için erişimi kaldırabiliyor ve hatta fotoğraf hikayelerini özel seçenekler ile silebiliyorsunuz.

OneDrive fotoğraf hikayeleri sadece OneDrive’da depolanan fotoğrafları paylaşabilmenizden dolayı hesabınızda ek depolama alanı kaplamıyor. Ancak eğer paylaşılan bir hikaye içerisinde kullanılan bir fotoğrafı silerseniz, bir kopyası hikayede kalmaya devam ederek hesabınızda yer kaplamaya devam edecek.

Fotoğraf hikayeleri şu anda OneDrive Basic 5GB (Ücretsiz), OneDrive Standalone 100GB, Microsoft 365 Kişisel ve Microsoft 365 Aile hesaplarında destekleniyor. İş ve okul hesapları şimdilik desteklenmiyor. Özellik şu anda Avusturalya’da halk ön izlemesi olarak kullanılabilirken, bu yılın ilerleyen dönemlerinde diğer ülkeler için sunulması bekleniyor ancak net bir zaman aralığı verilmiş değil.

Kaynak:  Chip

Exit mobile version