Tekno Takip

Oyunculara müjde: Xbox’ın sevilen özelliği Windows’a geliyor!

Şinasi Kaya: Oyunculara müjde: Xbox'ın sevilen özelliği Windows'a geliyor! 5

Şinasi Kaya: Oyunculara müjde: Xbox'ın sevilen özelliği Windows'a geliyor! 1 Xbox Game Pass sistemi ile hem konsol hem de PC platformunda büyük bir ivme yakalayan Microsoft, Xbox Series X/S’in sevilen Quick Resume (Hızlı Devam Etme) özelliğini Windows’a getirebilir. Hatırlayacağınız üzere bu özellik, konsol üzerinde birden fazla oyunun çalışmasına imkan tanıyor. Böylece kullanıcılar hiç beklemeden farklı oyunlar ortasında geçiş yapabiliyor. 

Xbox’ın sevilen özelliği Windows’a geliyor!

Bildiğiniz üzere Valve imzalı Steam Deck’in akabinde taşınabilir konsol pazarında büyük bir hareketlilik yaşanıyor. O denli ki son günlerde Asus ROG Ally ve AOKZOE A1 Pro dahil olmak üzere Windows dayanaklı yeni el konsollarının tanıtıldığını gördük. Görünüşe nazaran bu durum, Microsoft’un çalışmalarına da ivme kazandırıyor.

Bu bağlamda taşınabilir el konsolları hakkında açıklamalarda bulunan Xbox donanımları başkanı Roanne Sones, Windows’un bilhassa el konsollarında hantal olduğunu doğruladı ve PC oyunlarına Quick Resume üzere özellikler getirmeye kararlı olduklarını lisana getirdi.

Oyuncular için yeni özellikler yolda

Günümüzde DirectStorage ve Auto HDR üzere özellikleri muvaffakiyetle PC platformuna taşıyan Microsoft, görünüşe nazaran oyuncuları sevindirmeye devam edecek. Ayrıca yeni haberin birinci kere gündeme gelmediğini de hatırlatalım. 

Geçen yıl Digital Trends ile yapılan bir röportajda Xbox Series X/S geliştiricilerinden Jason Ronald, Quick Resume’u PC’ye getirmenin zorluklarından bahsetti ve özelliğinin her askıya alınan oyunu sanal bir formda depoladığını, daha sonra makinenin durumunu SSD’ye kaydettiğini söyledi. 

Microsoft’un Windows tabanlı bir Quick Resume özelliği üzerinde çalıştığı doğrulanmış olsa da, bunun için rastgele bir tarih paylaşılmadı. Fakat kullanıma sunulduğu takdirde, yüksek okuma yazma suratlarına sahip SSD tahlillerine gereksinim duyacağını söyleyebiliriz.

Exit mobile version