Categories: Donanım

Philips yeni monitöründe iki başka dünyayı birleştirdi

E-Ink yahut E-mürekkep monitörler yeni bir fenomen değil. Sayıları az da olsa piyasada uzunluk gösteriyorlar ve birkaç yıldır bilhassa e-kitap okuyucuların ekranlarını oluşturuyorlar. Çünkü hem çok az güç tüketiyorlar hem de gözleri yormuyorlar. Sorun şu ki, gri tonları ve düşük yenileme suratları, öteki aktiviteler, bilhassa de oyunlar için bu ekranları kullanışlı olmaktan çıkarıyor. Lakin Philips yeni bir tahlil buldu: 1440p monitörün yan tarafına konumlanan farklı bir E-Ink ekran.

Geleneksel IPS ekran ve E-Ink birleşimi

Firmadan alıştığımız isimlendirmelerin bir yenisi olan Philips 24B1D5600, temelinde 75Hz yenileme suratına ve 250 nit parlaklığa sahip 23,8 inç 2560 x 1440 IPS bir monitör. Bu monitörü özel kılan ise yan tarafına takılabilen ayrık e-ink ekran. 13,3 inçlik bu ekran 1200 x 1600 (150 PPI) çözünürlük, 4:3 en uzunluk oranı, 4 bit gri tonlama takviyesi ve mavi ışığı en aza indirmek için renk sıcaklığı da dahil olmak üzere kendi ekran aydınlatmasına sahip. E-Okuyucu ana üniteye menteşeler aracılığıyla bağlanarak 45 dereceye kadar açılandırılabiliyor.

Hem monitör hem de E-mürekkep ekran, bir PC’ye ve bir güç kaynağına farklı ayrı irtibat talep ediyor. Ayrık ekran kelam konusu ilişkiyi USB-C üzerinden yapıyor. Ayrıyeten bağlı cihazları şarj etmek için 15W güç çıkışı da sağlayabiliyor. Tak ve çalıştır uyumluluğu sayesinde ana monitör günlük kullanım için kullanılabilirken, ikinci monitör statik metinler için ayrılarak üretkenliğin artırılmasına yardımcı oluyor. En azından Philips bu formda düşünüyor.

Ana monitör ünitesi DP 1.2, dört portlu USB Tip A, Gigabit Ethernet portu ve ses girişi üzere çeşitli irtibat seçeneklerine sahip. Ayrıyeten 90W‘a kadar USB PD 3.0‘ı destekleyen bir USB-C portuna da sahip. Philips 24B1D5600 şu anda Çin’de yaklaşık 850 dolara satılıyor. Eserin küresel satışı şimdilik yok. Şayet fikri beğendiyseniz CES 2023’te duyurulan hem OLED hem de E-Ink ekranlı Lenovo ThinkBook Plus Twist dizüstü bilgisayarı da hoşunuza gidebilir.

Ulaş Utku Bozdoğan

Teknoloji alanındaki güncel gelişmeleri titizlikle takip edip bu konuda derinlemesine analizler sunan bir yazar. bilgi teknolojileri, yapay zeka, mobil teknolojiler ve dijital trendler gibi konularda geniş bir bilgi birikimine sahip. Teknolojinin hızla değişen dünyasındaki yenilikleri sade ve anlaşılır bir dille aktarma çalışır. Teknolojinin getirdiği dönüşümleri yakından izleyen ve bu konudaki görüşlerini etkileyici bir şekilde paylaşan Ulaş Utku Bozdoğan, teknoloji haberleri alanında önemli bir ses haline gelir :)

Share
Published by
Ulaş Utku Bozdoğan

Recent Posts

Elektrik Kesintisi Sırasında Telefon Sinyali Neden Kaybolmaz?

Elektrik kesintileri sırasında telefon sinyalinin neden kaybolmadığını öğrenin. Bu yazıda, cep telefonlarının sinyal güçlerinin nasıl…

6 dakika ago

2024 Dünya Çapında Elektrikli Araç Satış Raporu

2024 Dünya Çapında Elektrikli Araç Satış Raporu, küresel elektrikli araç pazarındaki büyüme, trendler ve istatistiklerle…

30 dakika ago

WhatsApp’tan Sesli Mesajları Metne Dönüştürme Özelliği

WhatsApp'tan sesli mesajları metne dönüştürme özelliği ile konuşmalarınızı kolayca yazıya aktarın. Bu pratik yöntem sayesinde…

2 saat ago

2024 Yılı Elektrikli Otomobil Satış Raporu

2024 Yılı Elektrikli Otomobil Satış Raporu, elektrikli araç pazarındaki son gelişmeleri, satış rakamlarını ve trendleri…

10 saat ago

Tesla’nın Actually Smart Summon Özelliği Türkiye’de Kullanıma Sunuldu

Tesla'nın yeni 'Actually Smart Summon' özelliği Türkiye'de kullanıma sunuldu! Bu yenilikçi teknoloji, aracınızı uzaktan çağırmanızı…

10 saat ago

WhatsApp’tan Sesli Mesajları Metne Dönüştürme Özelliği

WhatsApp'tan sesli mesajları metne dönüştürme özelliği ile mesajlarınızı hızlıca yazıya çevirin. Bu pratik özellik sayesinde…

10 saat ago