Tekno Takip

Pinterest farklı bir boyuta geçiyor

Ulaş Utku Bozdoğan: Pinterest farklı bir boyuta geçiyor 1

Yerine, son birkaç yılını Google’da Ticaret, Ödemeler ve Sonraki Milyar Kullanıcı başkanı olarak geçiren Bill Ready alacak. Yine de Silbermann şirketten ayrılmıyor: son zamanlarda şirketlerini yönetme konusundaki günlük işlerden, yönetim kurulu odasında nispeten daha rahat bir koltuğa geçen birkaç diğer teknoloji CEO’sunun yolunu izleyerek Pinterest’in yönetim kurulu başkanı olacak.

Silbermann, The Wall Street Journal’a “Bill aslında bu sonraki bölüm için benden daha iyi bir CEO olacak” açıklamasında bulundu. Bunu okumanın tek bir yolu var: ürün hayalcisi kurucunun zamanı doldu. Pinterest’in bir sonraki işi para kazanmak. Çok para. Hızlı bir şekilde.

Pinterest farklı bir boyuta geçiyor

Pinterest, yatırımcılara uzun zamandır kaçırılmış bir fırsat gibi görünüyordu. Yüz milyonlarca kullanıcısı olan, bu kullanıcıların çoğu zamanlarını satın almak istedikleri şeyleri aramak ve sabitlemek için harcamalarına rağmen, o kadar hızlı büyümeyen veya çok para kazanmayan bir platform. Yıllar geçtikçe, perakendeciler ve alışveriş platformlarıyla rekabet etmek yerine, her yerde alışveriş yapanlar için çok güçlü bir araştırma ve iyileştirme motoru haline geldi.

Pinterest’in internetin alışveriş merkezi gibi davrandığı cazip – ve muhtemelen çok karlı – bir gelecek var: kullanıcıların web’den marka alışverişi yapabilecekleri tek bir yer ve her yerden satın alma işlemlerini kolaylaştıran (ve muhtemelen bunun için bir komisyon alınacak) bir platform olmak. Ancak Pinterest, alışveriş ve satın alma özelliklerini, yaratıcı ekonomiyi benimsemede ve genellikle ticaretin geleceğine ayak uydurmada yavaştı.

Ready ise e-ticarette oyunun önünde olma konusunda uzun bir geçmişe sahip. Çeşitli ticaret projelerini yürütmek için 2020’de Google’a gitmeden önce hem Venmo hem de PayPal’da üst düzey yöneticiydi. Google Alışveriş, son iki yılda kesinlikle dünyayı ele geçirmedi, ancak Ready’nin kesinlikle bir etkisi oldu: ticaret, YouTube’un geleceğinin bir parçası haline geldi, Google Alışveriş’in çalışma şeklini yeniledi ve şirket Cüzdan gibi ödeme sistemlerine yeniden yatırım yaptı.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version