Tekno Takip

PlayStation 5, 2022’de Xbox Series X ve S Modellerinin 2 Katı Satabilir

Meral Erden: PlayStation 5, 2022’de Xbox Series X ve S Modellerinin 2 Katı Satabilir 1

Oyun endüstrisi analisti Piers Harding-Rolls’a göre PlayStation 5, 2022 yılında Xbox Series X ve Series S’in toplamından daha fazla satacak. Analist, Ampere Analysis tarafından hazırlanan bir raporda, Sony ve Microsoft’un tüketicilerden gelen yoğun talep ve bileşen sıkıntısı nedeniyle 2020’deki lansmanlarından bu yana yeni nesil konsollarını stokta tutmakta nasıl zorlandıklarından bahsetti.

Harding-Rolls, 2022’de PlayStation 5 ve Xbox Series X ve Series S’in bulunabilirliğinin yıl içinde yavaş yavaş artacağını belirtti ve bu yıl içerisinde Sony’nin Microsoft’tan iki kat daha fazla konsol satmasını beklediklerini ifade etti.

Analist, GameSpot’un aktardığı habere göre bu yıl içerisinde piyasadaki en çok satan konsolun 21 milyon adetle Nintendo Switch olacağını, PlayStation 5’in 18 milyon ve Xbox Series konsollarının ise 9 milyon adet satacağını tahmin ediyor.

Bunlara ek olarak Harding-Rolls, oyun abonelik hizmetlerinin bu yıl Kuzey Amerika ve Avrupa’da %27 oranında büyüyeceğini de dile getirdi. Kendisinin belirttiğine göre, indirme dağıtımı sunan hizmetler pazarın ana parçası olacak ve en fazla büyümeyi sağlayacak.

Öte yandan analist; televizyon, mobil cihaz ya da güçlü bir donanıma sahip olmayan bir cihazla bile internet üzerinden oyun oynamayı sağlayan bulut servislerinin ise bu pazarın %6’sı değerinde olacağını da söyledi.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version