Tekno Takip

PlayStation Stüdyosu Firesprite, AAA Bir Endişe Oyunu Geliştiriyor

Meral Erden: PlayStation Stüdyosu Firesprite, AAA Bir Endişe Oyunu Geliştiriyor 3

Bu haftanın başlarında Firesprite’ın “hikaye anlatımı yönetmeni” pozisyonu için yeni bir iş ilanı yayınladığı belirtilmişti. Bu iş ilanında, “Unreal 5’te AAA hikaye anlatımı odaklı bir korku-macera oyunu için geliştirme ekibimize katılacak bir hikaye anlatımı yönetmeni arıyoruz.” şeklinde bir açıklama yer alıyordu.

Bununla birlikte GamesRadar+’ın paylaştığı habere göre, geliştirici stüdyonun üzerinde çalıştığı tek oyun bu değil. Kıdemli hikaye anlatımı tasarımcısı pozisyonuyla ilgili olarak yayınlanan başka bir iş ilanında, yine Unreal Engine 5 ile geliştirilen AAA çok oyunculu bir aksiyon oyunundan behsedilmiş ve bu pozisyonda görev alacak kişinin, oyunun çıkışından sonra içerik geliştirmekten sorumlu olacağı ifade ediliyor.

Aslında Firesprite’ın üzerinde çalıştığı ikinci oyun projesinin ne olduğu konusunda bir tahminimiz var. Bu yılın başlarında Firesprite’ın, PlayStation için aksiyon dolu Twisted Metal serisine ait yeni bir oyun geliştirdiğini iddia eden bazı haberler ortaya çıkmıştı. Belirtilene göre bu oyun projesi, Avrupa merkezli başka bir oyun stüdyosundan alınıp Firesprite’a teslim edildi.

Sony, Firesprite oyun stüdyosunu geçen yıl Eylül ayında satın aldı. O sıralarda PlayStation Worldwide Studios Başkanı Herman Hulst, GamesRadar+’a yaptığı açıklamada, oyun stüdyosunun PlayStation Studios için ilginç oyunlar üzerinde çalışacağını ifade etti, ancak bu oyun projeleri hakkında daha fazla ayrıntı paylaşmadı.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version