Tekno Takip

Pokémon GO Yaratıcılarından Yeni Oyun: Peridot

Meral Erden: Pokémon GO Yaratıcılarından Yeni Oyun: Peridot 1

Artırılmış gerçeklik şirketi Niantic artık de en yeni oyunu Peridot ile karşımıza çıkmış durumda. Tamagotchi şekli bir oyun olan Peridot, kullanıcıların yetiştirmek için sanal bir evcil hayvan seçmesine imkan tanıyor.

Niantic’in öbür oyunlarında olduğu üzere bu oyun, oyuncuları evcil hayvanlarını gerçek dünyada yürüyüşe çıkarmaya teşvik eden bir artırılmış gerçeklik oyunu. Yürüyüşler sırasında kullanıcılar eşya toplayabilecek, yeni yerler keşfedebilecek ve fotoğraf çekebilecek.

Oyun, Sıhhat uygulamasıyla senkronize edilerek uygulama kapalıyken bile oyuncuların yürüme aralığını kazanmasına müsaade veriyor. Artırılmış gerçeklik arayüzü de süratli ve hassas. Kullanıcıların evcil hayvanlarını yönlendirmek için ekranda bir noktaya dokunması kâfi oluyor.

Peridot yahut “Dot” doğumdan itibaren büyütülüyor ve oyuncular büyümelerine yardımcı olmak için Dot’larını okşayabilecek, besleyebilecek ve onlarla oynayabilecek. Gerçek dünyadaki yerleri keşfetmeye ve öğeleri ortaya çıkarmaya ek olarak, yeni Peridot arketiplerinin kilidini açabilecek bir üreme mekaniği var. Ek olarak bir Peridot’u bir yetişkine dönüştürmek ve düzey atlamak, gelecekteki evcil hayvanlar için kullanılabilecek yeni karakter özelliklerinin kilidini açıyor.

Dot’lar, mevcut hayvanlar ve çitalar, ejderhalar, tek boynuzlu atlar ve daha fazlası üzere mitolojik yaratıklardan sonra modellenmiş ve arketiplerin sonsuz olasılıkları mevcut.

Peridot’u çabucak App Store’dan indirip oynamaya başlayabilirsiniz.

Exit mobile version