Tekno Takip

Realme 9 4G, ISOCELL HM6 108 MP Kamera Sensörüyle Gelecek

Meral Erden: Realme 9 4G, ISOCELL HM6 108 MP Kamera Sensörüyle Gelecek 3

Realme 9 4G, Realme 8 Pro’nun ardından şirketin 108 MP’lik kamera sensörüne sahip olan ikinci akıllı telefonu olacak. Realme 8 Pro, eski ISOCELL HM2 kamera sensörüne sahipken Realme 9, yepyeni bir HM6 kamera sensörüne sahip olacak.

GSM Arena tarafından paylaşılan ilgili habere göre, şirket yeni kamerayı “ProLight” adı altında pazarlayacak. Açıklandığı gibi ISOCELL HM6, diğer iyileştirmelerle birleştiğinde sensörün ışık toplama yeteneğini HM2’ye kıyasla %123 oranında artıracak olan yeni bir NonaPixel Plus düzeni kullanıyor.

Realme, dahili testlere dayanarak yeni kameranın düşük ışıkta daha canlı ve net renkler elde edildiğini iddia ediyor. Ayrıca Realme 9 4G, ana kamera aracılığıyla kayıpsız yakınlaştırma için HM6 kamera sensöründe yerleşik olarak bulunan “ultra yakınlaştırma” özelliğini de kullanacak.

Samsung henüz bu yeni kamera sensörünü resmi olarak duyurmadı. Realme 9, bu kamera sensörünü ilk olarak kullanan akıllı telefon olacak ve Realme 9 da hala resmi olarak duyurulmuş değil. Bununla birlikte yakın zaman içerisinde HM6 kamera sensörü ve yeni NonaPixel Plus düzenlemesi hakkında daha fazla detay açıklanacaktır.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version