Tekno Takip

Realme 9 Pro Serisi Renk Değiştirme Özelliğine Sahip Olacak

Ulaş Utku Bozdoğan: Realme 9 Pro Serisi Renk Değiştirme Özelliğine Sahip Olacak 1

Realme tarafından 9 Pro serisi akıllı telefonların inovatif Chameleon (Bukalemun) renk özelliğine sahip olacağını duyuruldu. Realme 9 Pro ve 9 Pro+ modelleri, ışık koşullarına bağlı olarak renkleri değiştirecek bukalemun benzeri bir seçeneğe sahip olacak. Şirket buna Işık Kaydırma Tasarımı adını veriyor.

GSMArena‘ya göre, Realme 9 Pro serisinin Avrupa’ya ulaştığında kıtadaki bu özelliğe sahip ilk telefonlar olacakları ifade ediliyor. Sunrise Blue (Gün Doğumu Mavisi) adını verilen renk seçeneği her iki cihaz için de mevcut olacak. Cihazlar doğrudan güneş ışığına veya ultraviyole ışınlarına maruz kaldıktan yaklaşık 5 saniye sonra kırmızı renge dönecek.

Şirket zaman içinde hızlı renk geçişine izin verecek doğru malzeme formülünü ve boya kalınlığını bulmadan önce 200’den fazla deneme ve hatadan geçmesi gerektiğini paylaşmış. Çift katmanlı fotokromik süreç, yüzde 40 daha hızlı renk geçişi sağlayan organik bir kompozit katman ekliyor. Hindistan’da piyasaya sürülen vivo V23 serisinde de benzer bir renk tasarımına yer verildiğini belirtelim.

Realme 9 Pro serisinin lansman tarihi henüz açıklanmadı ancak çok fazla beklemeyeceğiz.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version