Tekno Takip

realme C25Y – Öne Çıkan Özellikler

Ulaş Utku Bozdoğan: realme C25Y – Öne Çıkan Özellikler 5

realme son yılların en başarılı firmalarından biri. Farklı seriler ve farklı segmentlerde ürettikleri mobil cihazlarla ülkemizde büyük ilgi görüyorlar. C serisi ise hem uygun fiyatlı modelleri hem de batarya odaklı yapısıyla dikkat çeken serilerden biri. Biz de bu makalemizde sizlere realme C25Y modelini anlatacağız.

realme C25Y plastik kasaya sahip. İçerisinde 5.000 mAh dahili batarya bulunan bir akıllı telefona göre ölçüler mümkün olduğunda minimum tutulmuş. 164.5 mm uzunluğa, 76 mm genişliğe ve 9.1 mm kalınlığa sahip. Ekran 6.5 inç ve bu gerçekten de çok iyi bir değer. Medya izleme, sosyal medya ve internete gezinmek için realme C25Y’nin ekranı son derece uygun ölçülere sahip. Diğer taraftan daha önceki C serisi akıllı telefonlarda olduğu gibi LCD panel ve 720p çözünürlüğe sahip. realme’nin uygun fiyatlı akıllı telefonlarında gördüğümüz bu çözünürlük değeri genelde batarya performansını korumada çok yardımcı oluyor.

realme C25Y’nin içerisinde Unisoc T618 işlemci platformu yer alıyor. 12nm üretim sürecine sahip olan bu işlemci, 8 çekirdekli yapıya sahip. T618’de 2 adet 1.8 GHz Cortex-A75 performans çekirdeği ve 6 adet 1.8 GHz Cortex-A55 çekirdeği bulunuyor. İşlemcinin grafik yongası ise Mali-G52 MP2 olarak seçilmiş. Telefonun diğer önemli donanım özellikleri arasında 4GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Elbette C25Y’de micoSD kart yuvası bulunduğu için depolama alanını yükseltebiliyorsunuz.

realme C25Y işlemci tarafında verimlilik odağında dursa da, bu telefonda günümüzün pek çok rekabetçi oyununu yüksek kare/saniye ile oynayabiliyorsunuz. Yaptığımız testlerde PUBG Mobile ve League of Legens: Wilf Rift gibi oyunlarda telefon oldukça başarılı performans gösterdi. 6.5 inç ekran ve uzun süre dayanabilen batarya ile birleştiğinde realme C25Y kolayca bir oyun telefonuna da dönüşebiliyor.

realme C25Y arka kısmında üç kamera ve ön tarafta bir adet özçekim kamerası ile geliyor. Ana kamera kendi fiyat segmentine göre oldukça yüksek çözünürlüğe sahip. 50 MP ana kamera geniş açıya sahip ve f/1.8 diyaframı bulunuyor. Hem gün ışığında hem de düşük ışıklı ortamlarda kullanım sunan bu kamera, yüksek çözünürlük sayesinde yakınlaştırma yaptığınızda yine kaliteli fotoğraflar sunabiliyor. Yine bu kamera ile 1080p/30FPS video çekebiliyorsunuz. Ayrıca derinlik hesaplaması yapan yardımcı kamerayla beraber portre fotoğraflar da çekebiliyorsunuz. Yardımcı kamera bu noktada işini gerçekten de iyi yapıyor ve sujenizi kolaylıkla arka plandan ayırıyor.

Eğer biraz daha eğlenceli bir şeyler denemek isterseniz de bu kez makro kamerayı kullanabilirsiniz. Makro kamera ile oldukça yakın mesafelerden çekimler yapabilir ve gündelik objelerin ilginç detaylarını ortaya çıkabilirsiniz.

Ön kamera ise 8 MP çözünürlüğe sahip ve 26mm açıya sahip. video çekmek istediğinizde de 720p 30FPS videolar çekebiliyorsunuz.

realme C25Y’nin en güçlü olduğu alanlardan biri batarya. Verimlilik odaklı işlemci, 720p düşük güç tüketen ekran, 5.000 mAh batarya ile birleştiğinde ortaya çıkan sonuçlar çok etkileyici. realme C25Y yoğun kullanımda bile kolaylıkla bir günü çıkarırken, standart bir kullanımda iki güne varan pil ömrü sunabiliyor.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version