Tekno Takip

realme GT Neo 3, BIS Sertifikası Aldı

Şinasi Kaya: realme GT Neo 3, BIS Sertifikası Aldı 3

realme GT Neo 3 akıllı telefonun 8GB RAM + 128GB depolama ve 12GB RAM + 256GB depolama varyantları BIS Sertifikası aldı.

realme, birkaç hafta önce Çin pazarında realme GT Neo 3 akıllı telefonunu tanıtmıştı. realme Başkan Yardımcısı Madhav Sheth, cihazın küresel lansmanının da yakında yapılacağını belirtiyor. Bu doğrultuda akıllı telefon BIS sertifikası alarak, yakında piyasaya sürülmeye daha da yaklaşmış oldu.

BIS sertifikasını ilk tespit eden kişi, Tipster Abhishek Yadav olmuş. Tipster, Twitter üzerinden paylaştığı gönderi ile realme GT Neo 3’ün iki farklı varyantının BIS sertifikası aldığını doğruluyor. realme GT Neo 3, 120Hz yenileme hızı, 1000Hz dokunmatik örnekleme hızı ve 5.000.000:1 kontrast oranına sahip 6,7 inç Full HD+ AMOLED ekran barındıracak. Ekran, ortasında kamera deliğinin yer aldığı bir çentiğe sahip. Ayrıca Corning Gorilla Glass 5 koruma çözümü bulunduğunu belirtelim.

realme GT Neo 3, 5nm üretim süreci üzerine inşa edilmiş sekiz çekirdekli MediaTek Dimensity 8100 SoC ile birlikte geliyor. SoC, beraberinde entegre bir Mali G510 GPU, LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 depolama alanı getiriyor. Akıllı telefon ayrıca, kutudan Android 12 tabanlı realme UI 3.0 çalıştıracak şekilde çıkacak.

Cihazda üçlü bir arka kamera kurulumununa yer verilmiş. Kamera kurulumu ayrıca, bir LED flaşa sahip. Cihazdaki birincil sensör, OIS desteğine ve f/1.8 diyafram açıklığına sahip 50MP’lik Sony IMX766 sensör. Ana sensöre, 8MP ultra geniş açılı lens ve 2MP makro lens eşlik ediyor. Akıllı telefonun ön bölümünde ise 16MP’lik selfie kamerası bulunuyor.

Son olarak realme GT Neo 3 akıllı telefonun biri 5.000mAh batarya ve 80W hızlı şarj desteği, diğeri ise 4.500mAh batarya ve 150W hızlı şarj desteği olmak üzere iki farklı şarj yapılandırması ile birlikte geldiğini belirtelim. Akıllı telefon ayrıca, Type-C şarj bağlantı noktası, optik ekran içi parmak izi tarayıcı ve Dolby Atmos ile stereo hoparlör kurulumunu da kullanıcılara sunuyor.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version