Tekno Takip

Redmi 10A, FCC Web Sitesinde Listelendi

Ulaş Utku Bozdoğan: Redmi 10A, FCC Web Sitesinde Listelendi 3

Redmi 10A, yaklaşmakta olan akıllı telefonun temel özelliklerini gösteren ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) web sitesinde tespit edildi. 

Akıllı telefon bu ayın başlarında Geekbench’te FCC listesinden farklı bir model numarası ile görülmüştü. Geekbench listesi, bir MediaTek Helio G25 SoC’nin akıllı telefonda bulunacağını belirtmekteydi. Geçtiğimiz ay yayınlanan bir rapor, Redmi 10 serisinin yeni üyesinin Çinli şirketin yeni orta sınıf akıllı telefonları şeklinde, Redmi 10C ile birlikte piyasaya sürülebileceğini ima etmişti.

FCC listesine göre, Redmi 10A’nın küresel varyantı olduğu söylenen 220233L2G model numarasına sahip akıllı telefon, çift arka kamera kurulumu ile donatılacak. Arka kamerada 13 megapiksel sensör ve 2 megapiksel sensör yer alacak. Telefon ayrıca, dört farklı konfigürasyonda listeleniyor. Bunlar; 2GB RAM + 32GB depolama, 3GB RAM + 32GB depolama, 3GB RAM + 64GB depolama ve 4GB RAM + 128GB depolama olmak üzere sıralanıyor.

Ayrıca telefonun bir parmak izi tarayıcı içerdiği, MIUI 12.5 çalıştırdığı ve Wi-Fi 4 desteklediğini de belirtelim.

Belirtildiği üzere 220233L2C şeklinde farklı bir model numarasına sahip akıllı telefon daha önce Geekbench listesinde görülmüştü. “G” harfli akıllı telefonun global varyantı olduğunu ve “C” harfi Çin pazarı için bir model olabileceğini gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir rapor, Redmi 10A’nın Xiaomi’den yeni bir orta sınıf akıllı telefon olacağını ve MediaTek SoC tarafından desteklenebileceğini iddia etmişti. Telefonun, Redmi 10C ile birlikte geleceği söyleniyor. Raporda ayrıca, Xiaomi’nin Redmi 10A ve Redmi 10C akıllı telefonlarını 200$’ın altında bir fiyat etiketi ile piyasaya süreceği de belirtilmekte.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version