Tekno Takip

Redroad V17 kablosuz süpürgeyi test ettik!

Meral Erden: Redroad V17 kablosuz süpürgeyi test ettik! 17

Temizliği seven bir millet olarak elektrikli süpürgelerle olan ilişkimiz oldukça sıkı fıkı. Son yıllarda hayatımıza giren kablosuz elektrikli süpürgeler ise pratiklik anlamında önemli işlevler getirdiler. Önceleri hantal ve güçleri düşük olan bu minik yardımcılarımızın teknolojinin gelişmesiyle beraber özelliklerini artırdılar ve artık çok daha kabiliyetli olarak bizlere hizmet ediyorlar.

İşte bu kablosuz elektrikli süpürge modellerinden biri olan Redroad V17 modelini bir süre kullanma ve test etme imkanı buldum. İnce detayları, zekice tasarlanan özellikleri ve gerekli olan tüm aksesuarları üzerinde gelmesiyle benden tam puan alan ürün temizlik ihtiyaçlarına tam anlamıyla cevap veren bir süpürge olmuş.

İkili HEPA filtre özelliği

Süpürgenin dikkatimi çeken ilk özelliği iki adet HEPA filtreye sahip olması. Bu HEPA filtrelerden biri aktif kömür filtresi (ki siyah renkli) diğeri ise 0.1 mikrona kadar olan toz ve zerreleri yakalayan filtre. Bu iki filtre ile beraber ince tozların yüzde 99,97’si yakalanıyor. Bu ikili filtre sistemi süpürgenin ana gövdesinin üzerinde yer alıyor ve yıkanabiliyor. Çıkarması ve takması kolay olan bu filtrelere ulaşması kolay.

Tek elle kullanılabilecek bir ürün olan Redkey V17‘nin tetik mekanizması bas-çalış şeklinde tasarlanmış,. Yani bir kere basınca süpürge çalışmaya başlıyor. İkinci kez bastığınızda ise kapanıyor. Bazı süpürgelerde olan sürekli basma sisteminin olmaması güzel.

Emiş gücü ve motor gücü

Teknik verilere baktığımızda ise 155AW emiş gücü, 450 Watt motor gücü ve 26.500pa vakum gücü değerleri bizleri karşılıyor. Bu rakamların benzer fiyat aralığındaki rakiplerinden çok daha iyi olduğunu belirteyim. Elbette her şey rakam değil. Evde yaptığım testlerde süpürgenin gerçekten çok iyi bir çekişe sahip olduğunu gördüm. Parke, mermer ya da halı fark etmeksiniz her türlü zeminde başarılı bir kullanım deneyimi sunuyor.

İkili fırça tasarımı

Benzerlerinden farklı olarak ana başlıkta ikili bir fırça tasarımı tercih edilmiş. Hatta bu ikili fırçalardan birer tane yedek de kutudan çıkıyor. Bu ikili fırça tasarımı daha fazla kir ve tozun süpürgeye hapsedilmesini sağlıyor. Bu da temizliğin daha hızlı ve daha kolay yapılmasına katkıda bulunuyor.

İlginç bir tasarım detayı ise ana fırçanın gövdeye olan bağlantısında kullanılmış, Bu özel tasarım sayesinde ana fırça 360 derece dönebiliyor ve özellikle zor ulaşılan yerlerde ve köşelerde kiri ve tozu bırakmadan temizlik yapılmasını sağlıyor.

Öte yandan son dönemde popüler olan LED aydınlatma ana temizlik başlığında da bulunuyor. Bu da özellikle karanlık ya da ışığın az olduğu koltukların ya da çekyat altı gibi mekanların temizliğinde fayda sağlıyor.

Farklı ve çok işe yarayan ek başlıklar

Gelelim süpürgenin beğendiğim diğer özelliklerinden biri olan zengin başlık çeşitlerine. Bu başlıklar arasında klasik ince uzun başlık, yatak ve koltuk temizliğinde kullanılacak motorlu toz akarı başlığı, bilgisayar, klavye ya da uzaktan kumanda gibi cihazların temizliğinde kullanılacak toz alma başlığı, ana fırçayı yatakların altına uzatmak için kullanılacak hortum uzatma aksesuarı, açılı temizlik için kullanılacak 90 derece dönebilen aksesuar yer alıyor.

Ayrıca yine kutudan hem cihazı şarj etmek için kullanılan ve yukarıda saydığım aksesuar ve başlıklardan bazılarını koyabileceğimiz bir askı çıkıyor. Bu askıyı bir prizin yanında duvara monte ettiğinizde hem şarj işini çözüyorsunuz hem de bu aksesuarların bir kısmını rahatça saklayabiliyorsunuz.

Pil ve şarj konusu

Yeri gelmişken Redroad V17‘nin pilinden ve şarjından bahsetmeden geçmek istemem. Süpürgenin rahatça takılan ve istediğimiz zaman çıkarılabilen bir pili bulunuyor. Bu pili beraberinde verilen bir adaptör yardımı ile şarj edebiliyorsunuz. Pilin kapasitesi 64.8 Wh ve gücü ise 2500 mAh. Bu pille beraber süpürgeyi 60 dakikaya kadar kullanabiliyorsunuz. Bu değer süpürgenin Eco, Medium ve Hard modlarından Eco‘da alıyorsunuz. Eco modunda bile süpürgenin çekiş gücü yeterli. Ama zor ve inatçı toz ve kirlerde modunu cihazın üzerinde bulunan bir düğme yardımı ile değiştirip gücünü artırabiliyorsunuz. Bu düğmeye bastığınızda hem o anki modu hem pilin gücünü yüzde olarak görebiliyorsunuz.

Süpürgenin ses seviyesi

Süpürge sunduğu güce göre çok gürültülü değil. Ortalama olarak 60 desibeli geçmeyen bir ses seviyesine sahip. Süpürgede fırçasız özel motorlar kullanıldığı ve ses yalıtımı da oldukça iyi olduğundan yüksek bir gürültü duymuyorsunuz.

Şık tasarım

Tasarım her ne kadar göreceli bir kavram olsa da ben Redroad V17‘nin tasarımını çok beğendim. Özellikle süpürgenin üst kısmında yer alan parlak bir kapakla korunan HEPA filtre bölümü çok şık görünüyor. Kırmızı renkli bu alan sanki bir şeker gibi duruyor. Ayrıca süpürgenin bazı bölgelerinde bu rengin farklı tonlarını da görebiliyorsunuz. Fırça tasarımlarında da bu kırmızı renk var. Koyu gri siyah karışımı fırça başlıkları ve gövde rengi tasarımı tamamlıyor. İlginç olan bir tasarım ise ince uzun başlığın renginde karşıma çıktı: Yarı şeffaf mor renk. Bu tarz bir fırça başlığında ilk kez gördüğüm bu rengi çok güzel bulduğumu belirteyim.

Sonuç

Redroad V17 gelişmiş özellikleri zengin bir aksesuar paketi ile sunan güzel bir kablosuz elektrikli süpürge olmuş. Sunduklarına göre fiyatının gayet iyi olduğunu düşündüğüm süpürge beraberinde verilen aksesuarları ve yüksek emiş gücü ve gelişmiş özellikleriyle rakiplerinin önüne geçiyor.

Süpürgeyi satın almak için buraya tıklayın.
Ürünle ilgili detaylı bilgi ise markanın internet sitesinde yer alıyor: https://redroad.cc/
Markanın Türkiye temsilcisi ise Tekno Dream Ltd.Şti. – TEL: 0216 313 28 61

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version