Tekno Takip

Reels’e ince ayar geliyor!

Meral Erden: Reels'e ince ayar geliyor! 1

Video oynatıcının altındaki üç noktalı menüye dokunduğunuzda artık “Daha fazla göster” ve “Daha az göster” yazan iki yeni seçenek bulacaksınız. Birincisini seçmek, o görüntünün sıralama puanını süreksiz olarak yükseltecek, böylelikle Facebook size buna emsal daha fazla Reels gösterebilecek. Dğerini seçmek ise görüntünün sıralamasını süreksiz olarak düşürecek. Vakitle, siz yeni denetimleri kullanarak oy vermeye devam ettikçe, Facebook tercihlerinizi daha güzel anlayabilecek.

Şirket, yeni şahsileştirme denetimlerini tanıtmanın yanı sıra, sayfanın üst kısmındaki Facebook Watch’ın ana gezinme menüsüne Reels’i de ekledi. Bu, şirketin ilgi alanlarınıza uygun yeni içerik oluşturucular ve içerikler keşfetmenizi sağlayacağını umduğu kısa biçimli görüntülere süratli erişim sağlayacak.

Reels’e ince ayar geliyor!

Ayrıca, artık Reels ve Facebook’taki daha uzun görüntüler ortasında sıkıntısız bir halde geçiş yapılabilecek. Son olarak şirket, örneğin bir arkadaşınız beğenmiş üzere, görüntülerin vakit tünelinizde neden göründüğüne dair size daha fazla bağlam sağlamak için Reels için yeni etiketler de kullanıma sundu.

Sosyal medya devi en son yarar raporunu yayınladığında şirket lideri Mark Zuckerberg, Reels’in kullanıcıların Facebook ve Instagram’da geçirdikleri süreyi artırmaya yardımcı olduğunu söylemişti. Şirket, daha ilgili içeriği ortaya çıkarmak gayesiyle Reels sıralamasını güzelleştirmeye devam ederken, Facebook muhtemelen kullanıcıların uygulamalarda giderek daha fazla vakit harcayacağını umuyor.

Exit mobile version