Tekno Takip

Renault, yakında hidrojenle çalışan bir konsept araba tanıtacak

Meral Erden: Renault, yakında hidrojenle çalışan bir konsept araba tanıtacak 3

Meral Erden: Renault, yakında hidrojenle çalışan bir konsept araba tanıtacak 1

Toyota’nın hidrojenle çalışan içten yanmalı motorlu araçlar üzerinde çalıştığını biliyoruz. Görünen o ki bu konuda atılımda bulunan tek üretici o değil. Renault da bugün gizemli bir konsept otomobil hakkında ipuçları paylaştı.

Fransız üretici, konseptten bahsederken “hydrogen engine” ifadesini kullandı. Bu da otomobilin elektrik motorlarından ziyade içten yanmalı motora sahip olacağını ancak benzin veya dizel yerine hidrojenle çalışacağını düşündürüyor. 

Konsepte ilişkin görsele baktığımızda, silüetin hatchback mi yoksa crossover mı olduğunu pek ayırt edemiyoruz. Üstteki ince LED aydınlatmaların ve aydınlatılmış logonun Renault 5’i anımsattığını söyleyebiliriz. Ancak tampon kenarlarındaki üçgen şekilli aydınlatmalar daha önce görmediğimiz detaylar.

Yeni 2022 Volkswagen Taigo Türkiye fiyatı açıklandı
16 sa. önce eklendi

Renault’nun gizemli konseptinde dijital aynalar bulunuyor. Kaslı ön kaput ve geniş çamurluklar da oldukça sportif bir modelle karşılaşacağımızın sinyallerini veriyor diyebiliriz. Bunun dışında konsepte ilişkin herhangi bir bilgi yok. Ancak öğrenmek için çok beklemeyeceğiz gibi görünüyor çünkü tanıtım için mayıs ayı işaret ediliyor.

Fransız üreticinin hidrojen dışında altını çizdiği bir diğer detay da güvenlik konusundaki teknolojik yenilikler. Detaylar ortaya çıktıkça siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

  • Anasayfa
  • Popüler Bilim
  • Otomobil Teknolojileri Haberleri
  • Renault, hidrojenle çalışan bir konsept otomobil tanıtacak

Kaynak:  Donanimhaber

Exit mobile version