Tekno Takip

Robotlar İstanbul’da

Şinasi Kaya: Robotlar İstanbul'da 1

Düzenlediği eğlence, müzik, sanat, kültür, moda ve teknoloji etkinlikleriyle İstanbul’da sosyal yaşamın parçalarından biri olan Emaar Square Mall, dünyanın farklı ülkelerinde ilgi ile takip edilen Robotlar Şehri Müzesi’ne 7 ay boyunca ev sahipliği yapacak. 24 Mart – 2 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte; Las Vegas, Pekin, Berlin, Milano ve Tokyo’da sergilerden robotların yanı sıra dünyanın her yerinden 85 farklı robot modeli yer alacak.

Dünyanın farklı ülkelerinde ilgi ile takip edilen Robotlar Şehri Müzesi, Emaar Square Mall’da 24 Mart – 2 Ekim 2022 tarihleri arasında meraklılarıyla buluşacak. Yeni nesil müze olarak da adlandırılan Robotlar Şehri’nde başta Las Vegas, Pekin, Berlin, Milano ve Tokyo’da sergilenen 85 farklı robot modeli yer alacak. Robotlar izleyicilere 30 dakikada bir, 4 teknik performans sergileyecek ve sanal gerçeklik teknolojisini test edecek.

 

Üniversitede ders veren robotla tanışın!

 

24 Mart tarihinde Emaar ziyaretçileriyle buluşan robotların birçoğu, ilk defa Türkiye’de sergileniyor. Yeni nesil müzede, dünyada fenomen olmuş robotlar da yer alacak. İnsanların cinsiyetini/yaşını tahmin eden, bulunduğu odanın haritasını çıkartan ve yoluna çıkan engelleri aşabilen akıllı robot Cruiser, Youtube videolarında fenomen olmuş robot köpek, Japonya’da insanları havaalanında karşılayan ve  ”gezegendeki en şirin robot” unvanını alan Pepper, insana en çok benzeyen robot Einstein ve dünyanın ilk robot balığı, müzede meraklılarıyla bir araya gelecek. Üniversitede eğitim veren, hava tahminlerinde bulunan ve bazı ülkelerin başkanlarıyla el sıkışan Promobot da görenleri şaşkına çevirecek. Pencere ve aynaları temizleyen, lezzetli tarifler veren, kahve yapan ve çocuklarla zaman geçirerek oyunlar oynayan 85 farklı robotun yer aldığı Robotlar Şehri Müzesi’ni deneyimlemek için yurt dışına gitmeye gerek kalmayacak.

 

Emaar Square Mall’ın ev sahipliği yapacağı Robotlar Şehri Müzesi’nin yapay zeka bölümünde ise oldukça ilgi çekici ve şaşırtıcı olaylar deneyimlenebilecek. Nöral ağlar tarafından oluşturulan Mona Lisa, Frida Kahlo ve Audrey Hepburn’ün canlandırıldığı resimler görülebilecek, sosyal uygulamalara entegre edilerek canlı olarak seyredilebilecek. Teknoloji sayesinde sebzelerle müzik çalınacak, gözlüksüz hologramlar deneyimlenecek, bir yarış arabasında sanal test sürüşü yapılabilecek.

Emaar Square Mall’un İstanbullularla buluşturduğu müze, her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında AVM’nin giriş katında ziyaretçilerini ağırlıyor.

BASIN BÜLTENİNDEN DERLENMİŞTİR

Kaynak:  Chip

Exit mobile version