Tekno Takip

Samsung çıkarılabilir bataryaya geri dönüyor

Şinasi Kaya: Samsung çıkarılabilir bataryaya geri dönüyor 1

Teknoloji dünyasında trendlerin ne kadar çabuk değişebileceğini daha önce pek çok defa görmüştük. Bu değişim rüzgarlarını estiren şirketler ise, daha çok sektöre yön veren isimler oluyor. İşte Güney Koreli teknoloji devi Samsung, tam da bu açıdan tarif ettiğimiz özelliklere uyan bir isim.

Şirket tarafından yakın zamanda resmen tanıtılacak olan yeni “zırhlı” akıllı telefon modeli Galaxy Xcover 6 Pro, sadece sağlamlığıyla değil çıkarılabilir bataryasıyla da dikkat çekiyor. Bildiğiniz üzere, akıllı telefonlara geçilmesiyle birlikte hemen hemen bütün Premium markalar, çıkarılabilir batarya uygulamasına son vermişlerdi.

Samsung çıkarılabilir bataryaya geri dönüyor

Öte yandan hala çıkarılabilir bataryaya sahip akıllı telefon modelleri olsa da, bunların pek de güçlü cihazlar olmadıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. İşte tam da bu açıdan bakıldığında Galaxy Xcover 6 Pro modeli, yepyeni bir dönemin habercisi olabilir.

Samsung’a yakın kaynaklar tarafından sızdırılan bilgilere göre, gücünü Snapdragon 778G yonga setinden alacak olan Galaxy Xcover 6 Pro modeli bu işlemcisi sayesinde çıkarılabilir bataryaya sahip en güçlü akıllı telefon unvanını ele geçirecek.

Yeni cihazın tek sızdırılan özelliği bunlar da değil. Paylaşılan en son bilgilere göre, Samsung Galaxy Xcover 6 Pro modelinde iki özelleştirilebilir donanım tuşu, 3,5 mm kulaklık girişi, microSD kart girişi ve güç tuşuna entegre parmak izi okuyucu olacak. Samsung’un bu yeni modelini, 13 Temmuz’da düzenleyeceği özel bir etkinlikle tanıtacağı iddia ediliyor.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version