Tekno Takip

Samsung, Exynos’u canlandırmaya hazırlanıyor: Exynos 2500’den yeni ayrıntılar geldi

Meral Erden: Samsung, Exynos’u canlandırmaya hazırlanıyor: Exynos 2500’den yeni ayrıntılar geldi 3

Meral Erden: Samsung, Exynos’u canlandırmaya hazırlanıyor: Exynos 2500’den yeni ayrıntılar geldi 1 Geçtiğimiz yıllarda amiral gemi aygıtlarında kullandığı Exynos yonga setleri ile önemli sorunlar yaşayan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Galaxy S23 serisinin tüm versiyonlarında Snapdragon işlemcisi kullanmıştı. Firmanın bu kararı kullanıcıları mutlu etse de Samsung, Exynos markasından vazgeçmiş değil.

Exynos 2500, 4 adet Cortex-X5 çekirdeğine sahip olacak

@OreXda tarafından Twitter’da paylaşılan gönderi, Exynos 2500’ün kümeleme sistemini ayrıntılandırıyor. Düş Kadrosu çip seti olarak isimlendirilen Exynos 2500; 3.3GHz suratında çalışan bir Cortex-X5, 2.5GHz suratında çalışan 3 Cortex-X5 ve sayısı muhakkak olmayan ölçülerde Cortex-A730 ve Cortex-A520 çekirdeklerine sahip olacak. Cortex-A730 ve Cortex-A520 daha evvel tanıtılmamış bir ARM dizaynı olduğundan, verimlilik çekirdeklerinin performansı hakkında yorum yapmak epeyce sıkıntı.

Grafik tarafında ise bu çipin, AMD lisanslı özel imal Samsung GPU’suna sahip olacağı belirtiliyor. Samsung’u amiral gemi taşınabilir çip pazarına geri döndürecek olan Exynos 2500, muhtemelen Galaxy S25 serisi ile birlikte tanıtılacak. Samsung’un bu süreçte karşısına çıkacak olan Qualcomm işlemcisi Snapdragon 8 Gen 4 olacak. 8 Gen 4’un Apple M2 düzeyinde performans sunacağı belirtildiğinden Exynos 2500’ün de benzer bir performans sunması bekleniyor.

Exit mobile version