Tekno Takip

Samsung Galaxy A53 5G, Google Play Console’da Listelendi

İnanç Can Çekmez: Samsung Galaxy A53 5G, Google Play Console’da Listelendi 3

17 Mart etkinliği sırasında tanıtılması beklenen Samsung Galaxy A53 5G, Google Play Console veritabanında ortaya çıktı.

Samsung Galaxy A53 5G, geçtiğimiz aylarda Samsung’un merakla beklenen Galaxy A serisi telefonlarından biri haline gelmişti. Şirket, 17 Mart’ta düzenleyeceği etkinlik ile Galaxy A serisi cihazlarını piyasaya sürmeyi planlıyor. Gerçekleştirilecek lansman öncesinde, seride yer alan cihazlardan biri olan Galaxy A53 5G, Google Play Console’da listelendi. Liste, akıllı telefonun RAM, işlemci yapılandırması, ekran çözünürlüğü ve daha fazlası gibi bazı temel özelliklerini ortaya çıkarıyor.

Google Play Console’da listelenen Samsung Galaxy A53 5G, 6GB RAM barındırıyor. Bunun yanı sıra, cihazın 8GB RAM barındıran bir başka varyantının da satışa sunulmasını bekliyoruz. Akıllı telefon, listede yer alan bilgilere göre 2.4GHz saat hızına sahip iki ARM Cortex-A78 çekirdeği ve 2GHz saat hızına sahip altı ARM Cortex-A55 çekirdeği ile sekiz çekirdekli bir SoC tarafından destekleniyor. Liste ayrıca, bahsi geçen SoC’nin Samsung’un şirket içi SoC’si olan Exynos 1200 olduğundan bahsetmiş.


Samsung Galaxy A53 5G

Google Play Console listesi, akıllı telefonun 1080×2400 ekran çözünürlüğü ve 450dpi piksel yoğunluğuna sahip, Full HD+ ekranla geleceğini ortaya çıkardı. Buna ek olarak akıllı telefonda 1GHz saat hızına sahip dört çekirdekli ARM Mali G68 GPU’nun bulunacağını da belirtelim.

Bunların dışında, akıllı telefonun detayları birkaç kez sızdırıldığı için daha fazla detaydan haberdarız. Cihaz 64MP ana kamera sensörü ile arka bölümünde dörtlü kamera kurulumunu barındıracak. Akıllı telefonun ön tarafında ise 12MP’lik selfie kamerası bulunacak. Telefonun ayrıca, 25W hızlı şarj desteği ile 5.000mAh bataryaya sahip olduğu da söyleniyor. Telefonda yer alan ekranın, 120Hz yenileme hızına sahip 6.5 inç AMOLED panel olacağını söyleyebiliriz.

Son olarak akıllı telefonun, 128GB dahili depolama alanına sahip olmasının beklendiğini de belirtelim.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version