Tekno Takip

Samsung Galaxy A53 Türkiye’de: İşte Fiyat ve Özellikleri

Meral Erden: Samsung Galaxy A53 Türkiye'de: İşte Fiyat ve Özellikleri 3

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği bir etkinlikte Galaxy A33, Galaxy A53 ve Galaxy A73 isimli akıllı telefonlarını tanıtan Samsung, bu tanıtımın ortanca modeli Galaxy A53’ü Türkiye’ye getirdi. Hiç fena sayılmayan özelliklerle ön siparişe açılan akıllı telefon, tüketici açısından baktığımızda yüksek, piyasa normlarını düşündüğümüzde ise ‘normal’ bir fiyata sahip.

Samsung Galaxy A53, 6,5 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlük ve 120 Hz tazeleme oranı sunan Süper AMOLED ekrana sahip. Delikli yapıdaki ekranda 32 MP çözünürlük sunan ön kameraya yer veren mühendisler, parmak izi okuyucu sensörü de ekrana gömmüş durumdalar. Telefonun arka kısmına baktığımız zamansa 64 MP çözünürlük sunan ana arka kameraya ek olarak 12 MP ultra geniş açılı kamera, 5 MP derinlik kamerası ve 5 MP de makro kamera ile karşılaşıyoruz.

Karşınızda Samsung Galaxy A53

Samsung Galaxy A53, kamera özellikleri gibi genel performansı itibarıyla da dikkat çeken bir model. Samsung’un yeni işlemcisi Exynos 1280‘den güç alan telefon, 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile destekleniyor. Android 12 tabanlı One UI 4.0 arayüzünün kullanıldığı telefonda yer alan 5.000 mAh kapasiteli batarya, 25 watt hızlı şarj desteğine sahip. Samsung’a göre bu batarya, iki güne kadar kullanım imkanı sunuyor. Bu arada, telefondaki Exynos 1280 işlemcinin 5G destekli olduğunu da atlamamak gerek.

Samsung Galaxy A53 teknik özellikleri

Tüm bu özelliklere sahip olan Samsung Galaxy A53, Türkiye’de siyah, beyaz, mavi ve şeftali renk seçenekleriyle satın alınabilecek. 1 Nisan itibarıyla sevkiyatına başlanacak akıllı telefonun fiyatı ise 8.699 TL olarak açıklandı. Samsung Galaxy A53 ile ilgili detaylı bilgi ve ön sipariş için buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version