Tekno Takip

Samsung, Galaxy akıllı telefonlara özel işlemci geliştiriyor!

Şinasi Kaya: Samsung, Galaxy akıllı telefonlara özel işlemci geliştiriyor! 3

Samsung, kendi işlemcilerini veya yongalarını da geliştiren bir avuç akıllı telefon şirketinden biridir. Güney Koreli devin Exynos yongaları, Apple ve Qualcomm’un teklifleriyle eşleşemedi.

Samsung’un çip üreticileri olmasına rağmen, şirketin kendi akıllı telefonları için özel bir işlemci serisi yok. Ancak son rapora bakılırsa, bu durum yakında değişecek. Son rapora göre Samsung, yalnızca kendi akıllı telefonları için yonga setleri geliştirmeyi planlıyor.

Samsung, Galaxy akıllı telefonlara özel işlemci geliştiriyor!

Raporlar, çip üreten System LSI bölümünün ve cep telefonları için Mobile eXperience (MX) bölümünün çok yakın bir ilişkiye sahip olmadığını ortaya koyuyor. Bu kapsamda kendi işlemcisini üretme adımının Güney Kore devi için önemli bir hamle olduğunu söyleyebiliriz.

Samsung’un System LSI bölümü için şirketin MX biriminin tıpkı çip tedarik eden diğer müşteriler gibi olduğu iddia ediliyor. Samsung tarafından üretilen mobil işlemciler, Vivo dahil diğer markaların telefonlarında da kullanılıyor.

Raporda, Samsung MX Business Başkanı ve Başkanı TM Roh’un bir toplantıda Samsung’un artık özellikle Galaxy akıllı telefon serisi için işlemciler üreteceğini söylediği de yer alıyor. Ayrıca Samsung’un çalışanlarının “yetersiz AP yeteneklerine sahip olduğunu” dahili olarak kabul ettiği ve bunun mutlaka yetenek eksikliğinden değil, aynı zamanda yetersiz insan gücünden kaynaklandığı da söyleniyor.

Samsung, Exynos çiplerini diğerlerinden öne çıkarmaya ve Apple ve Qualcomm’un premium teklifleriyle eşit olmaya çalışıyor. Buna paralel olarak şirket, Mongoose çekirdeklerinden ARM’nin tasarımına geçti ve yeni piyasaya sürülen Exynos 2200, AMD ile işbirliği içinde yapılan GPU’yu içeriyor.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version