Tekno Takip

Samsung Galaxy S22 Ultra Modüllerine Ayrıldı, Bakın İçinden Neler Çıktı…

Şinasi Kaya: Samsung Galaxy S22 Ultra Modüllerine Ayrıldı, Bakın İçinden Neler Çıktı... 1

Samsung’un en yeni amiral gemisi akıllı telefon serisinin piyasaya sürülmesi beraberinde yeni konu başlıklarını da getirdi. Bunlardan biri telefonlar için Samsung’un iddia ettiği ekstra korumalı yapısı olurken, bir diğeri de kuşkusuz telefonun tamir edilebilir noktasında ne kadar başarı gösterdiği. Bugüne kadar ortaya çıkan testlere göre Samsung’un Galaxy S22 serisi Güney Koreli şirketin bahsettiği kadar da sağlam değil. Galaxy S22 ve diğer modellerin düşme testlerinde kolayca kırılabildiği görülürken, tamir edilebilirlik konusuyla ilgili sonuç da iFixit ekibinden geldi.

iFixit’in açıklamasına göre Galaxy S22 Ultra‘ın tamiri pek kolay değil. Hatta bunu bir “kabus” olarak niterlendiren iFixit ekibi, kasanın ayrılmasını bir hayli zor bulmuş. Vidalardan ziyade sert bir yapıştırıcı ile kaplanmış olan iç yüzey, telefonun açılmasını bir hayli zorlaştırıyor.

Sonuç olarak Galaxy S22 Ultra’ya 10 üzerinden 3 puan veren iFixit, geçtiğimiz yıl Galaxy S21’e ise 10 üzerinden 4 puan vermişti. Anlaşılan Samsung’un bu konu üzerinde hala çalışması gerekiyor. Galaxy S22 Ultra’nın parçalarına ayrıldığı videoyu hemen yukarıda izleyebilirsiniz.

Kaynak:  Chip

Exit mobile version