Tekno Takip

Samsung Galaxy S23 serisinde tarihi bir karar verebilir

Şinasi Kaya: Samsung Galaxy S23 serisinde tarihi bir karar verebilir 1

Samsung, akıllı telefon pazarının en önemli tedarikçilerinden biri. Her bütçeden kullanıcıya hitap eden marka ve modelleriyle sektörün lider isimlerinden biri olan Güney Koreli teknoloji devi, bazı akıllı telefonlarında tamamen kendi teknolojilerini kullanırken bazılarında ise daha bilindik ve benimsenmiş firmalardan destek alıyor. Bu durumun en güzel örneği ise yonga setleri.

Bilindiği üzere Güney Koreli teknoloji devi, oldukça uzun bir süredir amiral gemilerini ikili bir yapıyla satışa sunuyor. Buna göre bazı bölgelere kendi işlemci markası olan Exynos destekli versiyonlarını gönderen Samsung, Avrupa’da daha çok önem verdiği ülkeler ile Amerika Birleşik Devletleri’ne ise Snapdragon’dan güç alan cihazlarını yolluyor.

Samsung Galaxy S23 serisinde tarihi bir karar verebilir

Bununla birlikte özellikle 4nm sürecine geçilmesiyle birlikte Exynos modellerin hem performans hem de verimlilik anlamında Snapdragon modellerinin bir hayli gerisine düştüğü anlaşıldı. İşte ünlü analiz Ming-Chi Kuo, bu sebeple artık Samsung’un amiral gemisi modellerinde kendi işlemcisini kullanmayacağını, bunun yerine S23 serisi ile birlikte başlayacak yeni dönemde bu telefonlarda sadece Snapdragon yonga setlerini göreceğimizi iddia etti.

Tabi tüm bu söylemler şu an için ünlü analizin iddialarından ibaret. Ancak bugüne kadar yaptığı tutarlı ve doğru paylaşımlarla dikkat çeken Ming-Chi Kuo’nun bu söylemenin de doğru çıkması ve Samsung’un artık bu ikili yapıya son vermek istemesi bir hayli mantıklı görünüyor. Bakalım Güney Koreli şirket bu konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapacak mı?

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version