Tekno Takip

Samsung Galaxy S25 serisi için şimdiden çalışmalara başladı

İnanç Can Çekmez: Samsung Galaxy S25 serisi için şimdiden çalışmalara başladı 1

Samsung’un, Galaxy S25 serisi için makul modellerde Snapdragon 8 Gen 4 yonga setini kullanmayı planladığı yönünde raporlar ortaya çıkmış durumda. Samsung’un gelecek yıl kendi Exynos 2400 işlemcisini kullanması beklenen Galaxy S24 modellerinden bir yıl sonra, özelleştirilmiş Snapdragon yonga setlerini tekrar kullanmaya başlaması ve bu yonga setlerinden kimilerini kendi kuruluşu Samsung Foundry tarafından üretmesi mümkün görünüyor.

Duyumcu Revegnus’un paylaştığı bilgilere nazaran, Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisinin üretimi, TSMC’nin 3nm (N3E) süreciyle gerçekleştirilecek. Fakat, Galaxy için kullanılacak Snapdragon 8 Gen 4 varyantının, Samsung Foundry’nin 3nm GAP (3GAP) sürecini kullanacağı belirtiliyor. Bu bilgi, Samsung Foundry’nin 3nm düğümünün, TSMC’nin 3nm süreciyle performans ve verimlilik açısından rekabet edebileceğini gösteriyor. Lakin, Galaxy S25’in hala iki yıl uzakta olduğunu ve daha net bilgilerin 2024’ün sonlarında elde edilebileceğini belirtmek gerekiyor.

Samsung Galaxy S25 serisi için şimdiden çalışmalara başladı

Eğer bu söylentiler yanlışsız çıkarsa, Apple’ın iPhone 6s modelinde A9 işlemci için misal bir strateji izlediği durumları hatırlatan, bir şirketin birebir çip için iki farklı tedarikçi kullanması durumunda az bir örnek oluşturur. O periyotta, kimi A9 çipleri Samsung’un 14nm süreciyle, öbürleri ise TSMC’nin 16nm süreciyle üretilmişti. Samsung’un ürettiği A9 çipi daha küçük boyutta olmasına rağmen, TSMC’nin çipleri daha güzel güç verimliliği sunmuştu.

Öte yandan, Galaxy S25 aygıtlarında birinci sefer kullanılacak olan çok beklenen Samsung Exynos yonga setinin de Snapdragon 8 Gen 4 ile birlikte kullanılması bekleniyor. Her iki yonga setinin de Samsung Foundry’nin 3nm GAP süreciyle üretileceği ve misal performans düzeyleri sunacağı varsayım ediliyor. İki yonga seti ortasında hafif farklılıklar olabilir, lakin Samsung’un bu farkları, bilhassa güç tüketimi açısından en aza indirgemeyi hedefleyeceği düşünülüyor.

Exit mobile version