Tekno Takip

Samsung Galaxy S9 Serisi İçin Yazılım Dayanağı Sonlandırılıyor

İnanç Can Çekmez: Samsung Galaxy S9 Serisi İçin Yazılım Dayanağı Sonlandırılıyor 1

GSM Arena tarafından aktarılan yeni bir habere göre, 2018 yılının başlarında piyasaya sürülen Samsung Galaxy S9 serisi amiral gemisi akıllı telefonlar, Samsung’un güvenlik güncellemesi alan cihazlar listesinden çıkarıldı. Yani bu durum, Samsung Galaxy S9 ve Samsung Galaxy S9+ akıllı telefonların artık yazılım güncellemesi almayacağı anlamına geliyor.

Samsung son senelerde bütün eski akıllı telefon serileri için bu yöntemi uyguluyor. Şirket, 2021 yılının başlarında da Galaxy S8’i yazılım güncellemesi alacak cihazlar listesinden çıkarmış ve Galaxy S9’u ise aylık güvenlik güncellemeleri alacak cihazlar kategorisinden üç aylık güvenlik güncellemesi alacak cihazlar kategorisine taşımıştı.

Bununla birlikte Samsung Galaxy S9 serisi için yayınlanan son büyük güncelleme, 2020 yılının sonlarında yayınlanan One UI 2.5 paketi içerisinde yer alıyordu. Bu arada Samsung Galaxy S10 serisinin de artık üç yaşından büyük olması nedeniyle aylık yazılım güncellemeleri yerine üç aylık güncellemeler alacağını belirtelim.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version