Tekno Takip

Samsung kullanıcılarının beklediği haber geldi! Artık Apple düşünsün!

Meral Erden: Samsung kullanıcılarının beklediği haber geldi! Artık Apple düşünsün! 1

Cihazların akıllanmaya başlaması ve ileri seviye teknolojilere kavuşması, önceki modellere göre çok daha çabuk bozulur hale gelmelerine neden oldu. Kamerasından bataryasına kadar onlarca farklı parça ihtiva eden bu telefonların servise gitmesi demek, en az 20 gün süren bir tamir sürecinin başlaması manasına geliyor. İşte başını Google ve Apple’ın çektiği “kendin onar” programı bu nedenle son derece önemli. Kullanıcıları için bu programa dahil olan son isimse Samsung oldu.

Güney Koreli teknoloji şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre, bundan sonra Galaxy S20, Galaxy S21 ve Galaxy Tab S7 Plus sahipleri istemeleri halinde cihazlarının birçok parçasında oluşabilecek arızaları kendileri onarabilecekler. Bunun için tek yapmaları gereken şeyse, ihtiyaç duydukları malzemeleri Samsung’dan satın almak olacak.

Samsung kullanıcılarının beklediği haber geldi! Şimdi Apple düşünsün!

Tabi belirtmekte fayda var, her ne kadar tüm parçaları Samsung’dan tedarik edebilecek olsanız da, yine de biraz el becerinizin ve cihaz bilginizin olması son derece önemli. Yoksa servis parasından kaçınırken, çok daha yüksek maliyetlere katlanmak zorunda kalabilirsiniz.

Peki bu program şu an hangi ülkelerde geçerli? Samsung, kendin onar sürecinin ilk olarak sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde hayata geçirildiğini, bu ülkede de yalnızca 3 cihazın kapsama alındığını duyurdu. Ancak şirket gerek ülke sayısının gerekse de cihaz modellerinin önümüzdeki dönemlerde artacağının altını çizdi.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version