Tekno Takip

Samsung, orta segment akıllı telefon modelleri için değerli bir adım atıyor

Ulaş Utku Bozdoğan: Samsung, orta segment akıllı telefon modelleri için değerli bir adım atıyor 1

Samsung’un fotoğraf ve görüntü çekmek için kullandığımız Kamera uygulaması birçok özellik ve mod ile dolu. Son bir yılda, Samsung, kullanıcıların daha yaratıcı olmalarına yardımcı olmak için, üst seviye telefonlarda kamera özelliklerini ve kamera özelleştirmelerini genişletti.

Samsung, 2021’in sonlarında, gelişmiş kullanıcılar için Expert RAW uygulamasını tanıttı ve daha sonra bu uygulamayı Galaxy S20 serisinden başlayarak öbür üst seviye telefonlara da getirdi. Şirket daha sonra Kamera Yardımcısı uygulamasını piyasaya sürdü. Bu uygulama, sistemli Kamera uygulamasının davranışını makul senaryolarda özelleştirmenize imkan sağlayan birçok seçenek sundu.

Ancak, Expert RAW ve Kamera Yardımcısı uygulamaları, her ne kadar kusursuz olsa da, yalnızca Samsung’un üst seviye telefonlarına hastır. Fakat, Android 14 ve One UI 6.0 güncellemesiyle, en azından Kamera Yardımcısı için bu özgünlük sona erecek üzere görünüyor.

Samsung, orta segment akıllı telefon modelleri için kıymetli bir adım atıyor

Bir Samsung topluluk moderatörüne nazaran, şirket, “One UI değişimi sırasında” Galaxy A akıllı telefonlara Kamera Yardımcısı takviyesi getirmek için çalışıyor. One UI 6.0 açıkça belirtilmemiş olsa da, buradan çıkarılması gereken budur zira One UI 5.1.1 çoğunlukla Samsung’un katlanabilir telefonlarıyla hudutlu kalacak.

Kamera Yardımcısı dayanağı alacak tüm Galaxy A telefonlarının bir listesi de şimdi açıklanmadı. Fakat, Samsung, daha orta seviye aygıtları da dahil etmeden evvel Galaxy A53, Galaxy A54 ve Galaxy A73 üzere aygıtlarla hudutlu kalacağını kestirim ediyoruz.

Galaxy A serisi telefonlarda Kamera Yardımcısı’nın neredeyse tüm seçeneklerinin aktifleştirilmesini bekleyebiliriz. Bunların kimileri otomatik HDR yakalama özelliğini kapatma, kamera odaklanmasını daha süratli yakalama yahut daha uygun sürece karar verme, zamanlayıcı ayarlandığında kameranın birden fazla fotoğraf çekmesini zorlamak (özçekimlerde çok kullanışlı), ve daha fazlasını içeriyor.

Exit mobile version