Tekno Takip

Samsung, Sarılabilir OLED Ekranını Duyurdu

İnanç Can Çekmez: Samsung, Sarılabilir OLED Ekranını Duyurdu 3

OLED ekran teknolojileri konusunda rüştünü ispatlamış markaların başında gelen Samsung Display, bugün gerçekleştirdiği bir etkinlikte tablet ve akıllı telefonlar için tasarladığı yeni sarılabilir ekranını duyurdu. “Rollable Flex” olarak isimlendirilen ve tamamen açıldığında 12.4 inç büyüklüğe ulaşan sarılabilir OLED ekran, en basit anlatımı ile bir akıllı telefonu bir tablete dönüştürebilecek kapasiteye sahip.

Bugüne dek piyasaya sürülmüş olan katlanabilir veya sarılabilir OLED ekranlar, ekran boyutunu genelde milimetre bazına 3 katına çıkarırlar. Samsung Display’in yeni OLED ekranı, bu kapasiteyi ciddi miktarda artırıyor. Zira kapalı haldeyken 49 mm çapraz uzunluk değerine sahip olan ekran, tamamen açıldığında 254,4 mm uzunluk değerine ulaşıyor. Bu da 5 katın üzerindeki büyüme anlamına geliyor.

Samsung’un sarılabilir ekranı işte böyle görünüyor

Geliştirdikleri ekranla ilgili açıklamalarda bulunan Samsung Display yekilileri, “En büyük özellik, taşınması zor büyük boyutlu bir ekranı yuvarlanabilir hale getirerek taşınabilir hale dönüştürebilmemizdir.” ifadelerini kullandılar. Bu açıklama, şirketin yeni OLED ekranının neden önemli bir yenilik olduğunu anlatmaya yetiyor.

Samsung’un yeni OLED ekranı, akıllı telefon ve tablet teknolojilerinde çığır açacak gibi görünüyor. Zira bu ekranın ticari amaçla üretilen cihazlarda kullanılması, tüketicilerin tabletlere duyacakları ihtiyacı ortadan kaldıracak. Zira elindeki telefon, aynı zamanda bir tablet boyutuna ulaşabilecek. Ancak bunun ne zaman gerçek olacağını görmek için beklemek gerekecek. Samsung, Rollable Flex’in ne zaman gerçek ürünlerde kullanılacağına ilişkin bir şey söylemedi.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version