Tekno Takip

Samsung, Üç Ülkede Galaxy Z Fold3 ve Z Flip3’ün İsminden Z Harfini Çıkardı

İnanç Can Çekmez: Samsung, Üç Ülkede Galaxy Z Fold3 ve Z Flip3’ün İsminden Z Harfini Çıkardı 1

Samsung, üç Baltık ülkesinde (Letonya, Litvanya ve Estonya) Galaxy Z Fold3 5G ve Galaxy Z Flip3 5G’nin adından Z harfini sessiz sedasız bir şekilde çıkardı. Bu isim değişikliğinin nedeni resmi olarak açıklanmamış olsa da, Rusya’nın devam eden Ukrayna işgali sırasında görev verdiği birlikler tarafından “Z” harfinin sembol olarak kullanılıyor olmasından ötürü bu hamlenin yapılmış olabileceği söyleniyor.

GSM Arena’nın paylaştığı habere göre, her üç yerel Samsung internet sitesinde, her iki akıllı telefonun da ürün sayfalarında yer alan tanıtım görüntülerinde Z harfi yer almıyor. Ancak sayfa URL’lerinde Z harfi hala mevcut ve bu da söz konusu değişikliğin çok kısa bir süre önce yapıldığını gösteriyor. İlginç bir şekilde Ukrayna’daki Samsung internet sitesinde ise hala Galaxy Z adı kullanılıyor, ancak bu durum büyük bir ihtimalle yakında değişecektir.

Z harfi, Ukrayna işgalinin başlangıcından beri Rusya’nın işgal kuvvetleri tarafından kullanılan bir sembol oldu ve ne anlama geldiği konusunda pek çok spekülasyon mevcut, ancak net bir bilgi yok. Bununla birlikte hem coğrafya hem de tarihi ve kültürel olarak Rusya’ya en yakın ülkeler olan Baltık devletleri, muhtemelen diğer ülkelere kıyasla daha güçlü bir şekilde Z harfini Rusya ile ilişkilendireceklerdir.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version