Tekno Takip

Samsung ve Intel’den iş birliği: Dünyanın birinci CXL 2.0 takviyeli DRAM’i tanıtıldı

Meral Erden: Samsung ve Intel'den iş birliği: Dünyanın birinci CXL 2.0 takviyeli DRAM'i tanıtıldı 5

Meral Erden: Samsung ve Intel'den iş birliği: Dünyanın birinci CXL 2.0 takviyeli DRAM'i tanıtıldı 1 Samsung, yepisyeni CXL 2.0 standardına sahip dünyanın birinci DRAM eserini tanıttı. Sunucularla birlikte yüksek performanslı bilgisayarlarda kullanılması amaçlanan 128GB DRAM yongası, Intel Xeon platformu ile çalışıyor. 2022’de tanıtılan CXL 1.1 DRAM’e kıyasla ne üzere geliştirmeler var bakalım.

CXL 2.0 DRAM, bellek havuzunu destekliyor

Yeni CXL standardı, PCIe 5.0 standardını destekliyor ve 35Gbps’e kadar bilgi transfer bant genişliği sunuyor. CXL 2.0, bir havuz oluşturmak için sunucu platformunda birden fazla CXL bellek bloğunu birbirine bağlayan, gerektiğinde ana bilgisayarların havuzdan dinamik olarak bellek ayırmasını sağlayan bir bellek idare tekniği olan bellek havuzlamasını destekliyor. Bu yongalar, bir sunucudaki ana DRAM’e daha fazla bant genişliği ve kapasite ekleyerek daha süratli yapay zeka ve makine tahsili performansı sunuyor.

CXL 2.0 DRAM üretimi ne vakit başlayacak?

Samsung, CXL 2.0 DRAM yongalarının seri üretimine 2023 sonunda başlayacak. Yeni yongalar, yüksek performanslı bilgisayar ve sunucular için çeşitli kapasitelerde müşterilere sunulacak.

Exit mobile version