Tekno Takip

Samsung yeni katlanabilir amiral gemisi için kolları sıvadı!

Ulaş Utku Bozdoğan: Samsung yeni katlanabilir amiral gemisi için kolları sıvadı! 3

Samsung‘un sonraki iki katlanabilir akıllı telefonu yılın ikinci yarısında gelecek ve The Elec’in en son raporu sektör kaynaklarından Samsung Electronics‘in Samsung Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4 için temel bileşenlerin seri üretimine başladığını belirtiyor. Buna ek olarak, Samsung’un Haziran ayının ortasından kısa bir süre sonra katlanabilir ürünleri üretmeye başlayacağı bildiriliyor.

Samsung yeni katlanabilir amiral gemisi için kolları sıvadı!

Raporlar, Samsung’un yıl sonuna kadar Flip ve Fold serileri arasında 10 milyondan fazla birleşik katlanabilir ünite üretmeyi beklediğini tahmin ediyor. Bunların %70’inin Flip serisi olabileceği, %30’unun ise gelen Galaxy Fold cihazından oluşacağı bildiriliyor. Gerçek üretim tahminleri Temmuz ayına kadar açıklanmayacağından bu sadece bir spekülasyon. Referans olarak, 2021’deki Z Flip 3, Samsung katlanabilirlerinin %65’ini, %35’ini Z Fold3’ü oluşturdu.

Samsung Display, katlanabilir ekran modülleri için üretim kapasitesini de artıracak. Samsung, daha önce üretilen 1.4-1.5 milyon adede kıyasla ayda 2 milyon ekran modülü üretme umuduyla Vietnam fabrikasında 7’den 10’a üretim hattı genişletecek. Z Fold 4 ve Z Flip 4’ün ekran çıktılarının 3. çeyreğe kadar ayda 1 milyon adede ulaşması bekleniyor. Samsung, bu yıl sonuna kadar 10 milyon adet satmayı başarırsa, bu yıl ilk kez katlanabilir akıllı telefon satışlarında %1’lik bir küresel akıllı telefon penetrasyon oranına ulaşacak.

Son olarak, yeni Galaxy katlanabilirlerin, mevcut nesil katlanabilirlerin yaklaşık %20’lik marj setine kıyasla %15’lik bir kar marjına sahip olacağı tahmin ediliyor. Bu, fiyatlandırmayı tüketicilerin erişebileceği bir yerde tutmak için yapılır.

Kaynak:  Teknolojioku

Exit mobile version