Tekno Takip

Samsung’un yeni pil teknolojisi telefonların geleceğini değiştirebilir

Ulaş Utku Bozdoğan: Samsung'un yeni pil teknolojisi telefonların geleceğini değiştirebilir 5

Ulaş Utku Bozdoğan: Samsung'un yeni pil teknolojisi telefonların geleceğini değiştirebilir 1 Lityum iyon piller günümüzde birçok teknolojik eserde karşımıza çıkıyor ve bu teknolojinin etraf ve güvenlik problemleri günden güne tartışılıyor. Bu noktada yeni pil teknolojileri için yatırımlar sürerken,Samsung’un katı hal pillerde kıymetli bir ilerleme kaydettiği bildiriliyor. Ayrıntılar şimdi paylaşılmamış olsa da, katı hal pillerinden güç alan akıllı telefonlar beklenenden yakın olabilir. 

Yeni jenerasyon pil teknolojisinde kıymetli gelişme

Bilmeyenler için katı hal pil teknolojisi, güç yoğunluğunu güzelleştirerek daha büyük kapasitelerin daha küçük bir hacme sığmasına imkan tanıyacak. Bildiğiniz üzere elektrikli araçlarda karşımızda çıkan Lityum iyon piller, çevre sıkıntıları ve güvenlik meseleleri sebebiyle çeşitli soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

Bu noktada lityum iyon pillerle karşılaştırıldığında eşit yahut daha düzgün performans sunacak pil teknolojisi, yangın riski üzere güvenlik tehlikelerini de ortadan kaldıracak. Tüm bunlar düşünüldüğünde, yeni teknolojinin hem taşınabilir hem de elektrikli araç pazarında kilometre taşı niteliğinde olacağını söyleyebiliriz. 

Çalışmalar sürat kazandı

Bildirilenlere nazaran Samsung, on yılı aşkın bir müddettir oksit bazlı bir katı hal pili üzerinde çalışıyor. Lakin değişik olan, bu geliştirmeden sorumlu olan iki farklı kısmın, yeni teknolojiyi eserlere dahil etmeye çalışacak olması. Buna nazaran Samsung’un Elektro-Mekanik departmanı akıllı ve taşınabilir aygıtlara uygun katı hal pilleri sunarken, Samsung SDI, elektrikli araçlara yönelik sülfit elektrolitli katı hal pili geliştirmeye odaklanacak.

Samsung’a ek olarak Xiaomi, QuantumScape üzere dev üreticilerin de katı hal pilleri üzerinde çalıştığını belirtelim. O denli ki QuantumScape, bu isimler ortasından en umut verici üretici pozisyonunda. Halihazırda araba devleri ile görüşmelere başlayan şirket, katı hal pilleri için prototip sevkiyatlarına başladı.

Exit mobile version