Kanada Vancouver merkezli ilaç şirketi SaNOtize’nin Covid 19 virüsüne karşı geliştirdiği Nitrik Oksit Burun Spreyi’nin (NONS) Faz 3 araştırma sonuçları açıklandı. Paylaşılan bilgilere göre enfeksiyon geçiren kişilerde viral yükü azaltmada oldukça etkili olan yeni ilaç, hastalığın ilerlemesini önlemede büyük katkı sağlayabilir.
Viral yükü yüzde 99 oranında azaltıyor
Yeni ilacın Hindistan genelinde 20 klinik bölgede 306 hasta üzerinde gerçekleştirilen denemelerde COVID-19 hastalarının SARS-CoV-2 viral yükünü 24 saat içerisinde yüzde 94, 48 saatte ise yüzde 99 oranında azalttığı tespit edildi. Bununla birlikte tedavi edilen 500’den fazla kişide hiçbir yan etki göstermeyen burun spreyine, Hindistan ilaç düzenleyicisi tarafından risk grubunda bulunan yetişkin hastalarda kullanılmak üzere onay verildi.
Virüsün kuluçkaya yatmasını ve akciğerlere yayılmasını önlemek için üst solunum yollarında öldürülmesini sağlayan yeni tedavi yöntemi, SARS-CoV-2 üzerinde doğrudan etkisi olduğu kanıtlanan anti-mikrobiyal özelliklere sahip doğal bir nanomolekül nitrik oksite (NO) dayanıyor.
COVID-19 viral yükünün, hastalığın bulaşmasında en belirleyici faktör olduğunu söyleyen SaNOtize Kurucu Ortağı ve CEO’su Dr. Gilly Regev, ”viral yükteki azalmanın hasta ve toplum açısından önemli klinik sonuçlar doğurması bekleniyor” sözlerini dile getirdi.
Kaynak: Donanimhaber
Google'ın yeni yapay zeka özelliği Gemini ile YouTube videolarında ve PDF belgelerinde sesli sorular sorarak…
MediaTek Dimensity 8400 Ultra, üst orta segmentin yeni yıldızı olarak dikkat çekiyor. Gelişmiş performansı, enerji…
Nubia Flip 2, katlanabilir telefon dünyasında dikkat çeken özellikleri ve uygun fiyatı ile öne çıkıyor.…
TECNO'nun katlanabilir telefonları, yenilikçi tasarımı ve fonksiyonelliği ile Mükemmel Tasarım Ödülü'nü kazandı. Bu ödül, markanın…
TikTok'un ABD'deki geleceği, Elon Musk'ın olası satın alımı ve yasak tehlikesi ile şekilleniyor. Bu makalede,…
2025 Aston Martin Vantage Roadster, zarif tasarımı ve üstün performansıyla otomobil tutkunlarını büyüleyecek. Yeni teknolojiler…