Tekno Takip

Sıfır Araba Fiyatları Son 1 Yılda Nasıl Değişti?

Şinasi Kaya: Sıfır Araba Fiyatları Son 1 Yılda Nasıl Değişti? 23

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan 2022 enflasyon verilerini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre nisan ayı aylık tüketici enflasyonu %7,25 olarak gerçekleşti. Yıllık bazda enflasyon ise %69,97’ye ulaştı. Geçtiğimiz ay fiyatı en çok artan ürün grubu ise gıda ve alkolsüz içecekler oldu. Ancak bunların yanı sıra TÜİK verilerinde dikkat çekilmesi gereken başka bir husus var: Otomobil fiyatları

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre otomobil fiyatları, son 1 yıllık süreçte eşi benzeri görülmemiş seviyede yükseldi. Bu bağlamda; benzinli bir otomobilin ortalama satış fiyatı yüzde 80 zamlandı. Bu oran, dizel otomobillerde ise yüzde 102 olarak kayıtlara geçti. Peki bu istatistikler doğru mu? Gelin hep birlikte, Türkiye’de en çok satan otomobillerin fiyatlarının son 1 yıllık süreçte nasıl değiştiğine bakalım.

ODD verilerine göre Mart 2022’de en çok satan otomobiller

Türkiye’de en çok satan otomobillerin fiyatları son 1 yılda nasıl değişti?

Renault Clio (benzinli)

Fiat Egea Sedan (benzinli)

Toyota Corolla Sedan (benzinli)

Dacia Duster (benzinli)

Renault Megane Sedan (benzinli)

Hyundai i20 (benzinli)

Hyundai Bayon (benzinli)

Araç Mayıs 2021’de satılmıyordu.

Fiat Egea Cross (benzinli)

Renault Taliant (benzinli)

Araç Mayıs 2021’de satılmıyordu.

Volkswagen Polo (benzinli)

Not: Otomobillerin Mayıs 2022 fiyatları resmi internet siteleri üzerinden alınmıştır. Ayrıca bu fiyatlar baz modelleri göstermektedir. Mayıs 2021 fiyatları ise üçüncü taraf kaynaklar tarafından sağlanmıştır.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version