Tekno Takip

Snapchat de paralı aboneliğe geçmeye hazırlanıyor: Snapchat Plus neler sunacak?

Meral Erden: Snapchat de paralı aboneliğe geçmeye hazırlanıyor: Snapchat Plus neler sunacak? 1

Snapchat, Snapchat Plus (veya Snapchat+) adını verdiği ve belirli konuşmaları – özel simgeleri sabitleme gibi deneysel özelliklere erken erişim sağlayacak ücretli bir aboneliği test ediyor.

Şirket, Snapchat Plus kullanıcılarının tam olarak ne gibi avantajlara sahip olacağını ve nasıl kullanıma sunulacağını henüz açıklamadı ve bu ayrıntılarla ilgili genel bir açıklama yaptı: “Snapchat kullanıcıları için yeni bir abonelik hizmeti olan Snapchat Plus’ın erken şirket içi testlerini yapıyoruz. Abonelerimizle özel, deneysel ve yayın öncesi özellikleri paylaşma ve topluluğumuza en iyi şekilde nasıl hizmet edebileceğimiz hakkında daha fazla bilgi edinme potansiyelinden heyecan duyuyoruz.

Snapchat’in, deneysel ve yayın öncesi özellikleri kullanma ayrıcalığı için ödeme yapan Snapchat Plus abonelerine, Snapchat’in ücretsiz olan mevcut beta programının bir parçası olanlara sunduklarından nasıl farklılık göstereceği belli değil. Ancak uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi sayesinde Snapchat Plus hakkında bazı detaylar ortaya çıkmış olabilir. Paluzzi, gönderdiği bir grup tweet’te, aboneliğin aylık 4,59 Euro veya yıllık 45,99 Euro tutarında olacağını belirtti.

Yine Paluzzi’nin söylediğine göre bu üyelik, özel bir rozet, hızlı bir şekilde Snap’ler gönderebilmek veya sohbet edebilmek için bir profili 1 numaralı en iyi arkadaşınız olarak sabitleme, özel Snapchat simgeleri ve son 24 saat içinde hikayenizi kaç arkadaşınızın tekrar izlediğini görebilmek gibi özelliklere ulaşmanızı sağlıyor. Ayrıca arkadaşlarınız konum paylaşımını etkinleştirdiyse, son 24 saat içinde nerede olduklarına bakabilirsiniz.

Abonelikler yoluyla gelirlerini artırmaya çalışan tek sosyal ağ Snapchat değil. Geçen yıl Twitter, önce Avustralya ve Kanada’da, daha sonra ABD ve Yeni Zelanda’da Twitter Blue adlı ücretli planını başlattı. Mesajlaşma uygulaması Telegram da bu ay kendi abonelik hizmetini başlatmaya hazırlanıyor.

Kaynak:  Chip

Exit mobile version