Tekno Takip

Son iOS Güncellemesi, Kamera Dönüştürücüsünü Bozdu

Ulaş Utku Bozdoğan: Son iOS Güncellemesi, Kamera Dönüştürücüsünü Bozdu 3

Apple, geçtiğimiz hafta Apple TV uygulamasına bir Spor sekmesi ekleyen, iPhone kullanıcılarına ek duvar kağıdı seçenekleri sunan ve daha fazlasını ekleyen iOS 16.5 ve iPadOS 16.5′ güncellemelerini yayınladı. Ancak cihazlarına en son iOS ve iPadOS sürümlerini indirmiş olan kullanıcılar biraz acele etmiş olabilir.

Güncellemeler, iPhone ve iPad’in Apple’ın Lightning -> USB 3 Kamera Adaptörü dönüştürücüsü ile uyumluluğunu bozuyor. Aksesuar, şarj portu aracılığıyla iPhone veya iPad’e bağlanıyor ve aksesuarları telefonunuza veya tabletinize bağlamak için bir USB-A portu taşıyor.

Güncellemeden sonra dönüştürücüyü kullanırken ‘Donanım çok fazla güç çekiyor’ hatası alınıyor

Bahsi geçen dönüştürücü ayrıca, kullanıcının bir aksesuarı çalıştırmak için donanım kilidini kullanırken iPhone veya iPad’ini şarj etmesine olanak tanıyan yerleşik bir Lightning bağlantı noktası içeriyor. iOS 16.5 ve iPadOS 16.5 güncellemeleri, bu dönüştürücünün her iki portla da olan uyumluluğunu bozdu. Reddit’te birkaç kullanıcı, iOS 16.5 güncellemesini yükledikten sonra dönüştürücülerinin çalışmayı nasıl durdurduğunu anlattı.

Örneğin bir kullanıcı şöyle demiş: “Ben de aynı sorunu yaşıyorum, sadece dijital ses kurulumumda – DAC’ım (Schiit Modi+) bu sabah iOS 16.5’e yükseltene kadar iPhone’umu bağlayan bu adaptörle sorunsuz çalışıyordu. Şimdi sadece “çok fazla güç çekiyor” hata mesajı veriyor ve artık DAC ile iletişim kurmak bir yana telefonumu şarj bile etmiyor.”

Apple bu aksesuarı bir kamera adaptörü olarak adlandırıyor ve çevrimiçi Apple Store’da “Lightning – USB 3 Kamera Adaptörünü bağladıktan sonra iPad Pro’nuz otomatik olarak Fotoğraflar uygulamasını açarak içe aktarılacak fotoğraf ve videoları seçmenize olanak tanıyor ve ardından bunları albümler halinde düzenliyor” diye yazıyor. Ancak iPhone ve iPad kullanıcıları, dönüştürücüyü USB-A aksesuarlarını cihazlarına bağlamak için satın alıyor.

Apple büyük olasılıkla bu sorunu çözmek için iOS ve iPadOS 16.5.1 güncellemelerini acilen yayınlayacaktır. Bu arada Apple, Lightning – USB 3 Kamera Adaptörü için 1.009 TL (ABD’de 39 dolar) ücret alıyor.

Kaynak:  Webtekno

Exit mobile version