Tekno Takip

Sony, 50 MP 1/1.1″ Telefon Kamerası Çıkaracak

İnanç Can Çekmez: Sony, 50 MP 1/1.1″ Telefon Kamerası Çıkaracak 3

Paylaştığı sızıntı bilgilerle tanınan Digital Chat Station, test için üreticilere teslim edilen ve yakın zaman içerisinde piyasaya sürülecek olan Sony akıllı telefon kamerası sensörü hakkında ilginç bir haber paylaştı. Bazı kaynaklar bu kamera sensörünün, Xiaomi 12 Ultra için tasarlanan ve söylentileri bir süredir ortalık dolanan Exmor IMX800 olduğunu düşünüyor.

Sony’nin 50 MP çözünürlüğe sahip kamera sensörünün 1/1.1″ boyutu, Xiaomi 11 Ultra’da kullanılan Samsung’un 50 MP’lik 1/1.12″ GN2 kamera sensörünü geride bırakıyor.

Öte yandan bu ayın başında Xiaomi 12 Ultra’nın kamera tasarımı sızdırılmıştı. Akıllı telefonda Sony’nin yeni 50 MP 1/1.1″ ana kamera sensörünün yanı sıra, iki adet de yardımcı kamera sensörü bulunacak. Yardımcı kamera sensörlerinden biri 48 MP’lik 5x telefoto lens, diğeri ise 48 MP’lik ultra geniş açılı lens olacak.

Son olarak piyasada bulunan pek çok akıllı telefon Sony’nin üretmiş olduğu kamera sensörlerinin kullanıldığını da hatırlatalım. Buna paralel olarak geçtiğimiz günlerde Realme GT Neo3’ün Sony IMX766 kamera sensörü ile birlikte geleceği doğrulanmıştı.

Kaynak:  Technopat

Exit mobile version